Kreminis, lygus LECHE FLAN receptas

Leche flan yra ikoniškas filipiniečių desertas, kuris yra turtingas ir skanus su karamelės užuominomis ir maloniu grietinėlės ir kiaušinių mišiniu. Tai salos creme brulee versija su filipinietišku posūkiu! Mėgaukitės šiuo nuostabiu filipiniečių desertu ir įvairiais būdais patiekti leche flan su kitais skanėstais. Žingsnis po žingsnio instrukcijos ir patarimas, kurio nenorite praleisti, padarys jūsų leche flan sklandų ir puikiai tiks šventėms!
Kas yra filipinietis Leche Flan?
Leche flan išvertus iš anglų kalbos reiškia „pieno flanšas“. Terminas atspindi pagrindinį deserto ingredientą, kuris yra pienas, paprastai saldintas kondensuotas pienas ir išgarintas pienas.
Leche flan yra sodrus, kreminis ir šilkinis kremo desertas, padengtas sodriu rudojo cukraus karamelės sluoksniu.
Pagrindinis filipiniečių švenčių patiekalas – tai desertas, kuris suartina šeimas dėl tirpstančia burnoje tekstūros ir dekadentiško skonio.
Leche flan yra panašus į ispanišką kreminę karamelę aiškiai filipiniečių sutirštintas pienas, suteikiantis sodresnį ir saldesnį profilį.
Filipiniečių Leche Flan istorija
Leche flan ištakos siekia Ispanijos kolonizaciją Filipinuose, kur ispanai pristatė flan. Laikui bėgant filipiniečiai pritaikė receptą, įtraukdami lengvai prieinamus ingredientus, tokius kaip kondensuotas pienas ir kiaušinių tryniai, ir pavertę tai unikaliu desertu.
Tradiciškai leche flan buvo gaminamas garuose, nes filipiniečių namų ūkiuose krosnys nebuvo plačiai naudojamos.
Šiandien ji tebėra branginama filipiniečių kultūros dalis, dažnai patiekiama per fiestas, vestuves, šventines puotas… ir yra pastebėta dėl būdingo sodriai geltono atspalvio ir šniokščiančio rudo sirupo užpilo.

Kada patiekiamas „Leche Flan“?
Leche flan yra populiarus desertas ypatingomis progomis, tokiomis kaip:
- Šventės: Bendruomenės šventėse dažnai pagrindinis desertas yra leche flan.
- Kalėdos ir Naujieji metai: Tai mėgstamiausias ant noche buena (Kalėdų vakarienės) stalo.
- Gimtadieniai ir vestuvės: Dėl prabangios tekstūros jis tinka svarbiems įvykiams.
- Kasdienis atlaidumas: Nors leche flan dažnai skirtas ypatingiems renginiams, juo taip pat galite mėgautis bet kada, kai trokštate saldaus skanėsto.
Sūrio audinio naudojimas gaminant „Leche Flan“.
Viena iš gudrybių, kaip pasiekti švelniausią „leche flan“, yra kremo mišinio perbraukimas per marlę.
Šis veiksmas pašalina gabalėlius ir visas nepageidaujamas kiaušinio gabalėles, užtikrinant tobulai šilkinę tekstūrą.
Sūrio audinys taip pat gali būti naudojamas karamelės įtempimui, kad apdaila būtų nepriekaištinga ir blizgi.
Aš nepraleisčiau šio žingsnio! Jei reikia, vietoj marlės galite naudoti sietelį, tačiau dėl marlės tekstūra tampa itin lygi.


Ingredientai
Norėdami sukurti tobulą leche flan, jums reikės:
Dėl karamelės
- 1 puodelis rudojo cukraus – karameliniam skoniui suteikia daugiau gylio ir šilumos
- 1/4 puodelio vandens
Dėl kremo
- 10 didelių kiaušinių trynių – aksominei ir kreminei tekstūrai naudokite tik trynius
- 1 skardinė (14 uncijų) saldinto kondensuoto pieno – aukštos kokybės kondensuotas pienas yra filipiniečių leche flan, todėl jis yra saldus ir kreminis
- 1 puodelis ir 2 šaukštai išgarintas pienas – Dar vienas klasikinis šio filipiniečių deserto elementas, suteikiantis daug sodraus kremiškumo.
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto – pakelia skonį
- žiupsnelis druskos – suteikia pusiausvyrą
Įranga
- 2 didelės llaneros (tradicinės ovalios formelės) – jei nerandate llanerų, naudokite apvalias tortų formas
- Sūrio audinys – arba vielos tinklelis
- Garintuvas arba didelis puodas su dangčiu
- Plakti
- Šaukštas
- Maišymo dubenys
- aliuminio folija
Instrukcijos
Paruoškite karamelę
- Rudąjį cukrų paimkite su vandeniu ir sumaišykite dubenyje.
- Išgriebkite ir po lygiai padalinkite į llaneras. Dosniai turi pakankamai kiekvieno.
- Padėkite llanerą ant viryklės liepsnos ir šaukštu maišykite cukrų, kol paruduos ir ištirps. Būtinai nesudeginkite cukraus, todėl išimkite, kai tik jis paruduos ir pradės burbuliuoti.
Padarykite kremą
- Maišymo dubenyje, švelniai kiaušinių trynius išplakti iki vientisos masės. Stenkitės neįtraukti per daug oro.
- Supilkite kondensuotą pieną, išgarintą pieną, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol visiškai susimaišys.
- Perkoškite mišinį per marlę arba smulkaus tinklelio sietelį į kitą dubenį, kad neliktų gabalėlių. Padarykite tai 3 kartus, kad tekstūra būtų itin lygi.
- Galiausiai kelis kartus bakstelėkite dubenį į stalviršį, kad išsiskirtų oro burbuliukai.
Surinkti ir išgaruoti
- Varškės mišinį supilkite ant sukietėjusios karamelės formelėse, beveik iki viršaus, bet ne iki galo.
- Kiekvieną formą uždenkite aliuminio folija, kad garuose ant kremo nenuvarvėtų vanduo.
- Formas išdėliokite garuose. Virkite ant vidutinės ugnies 30–45 minutes arba tol, kol kremas sustings. Norėdami patikrinti, ar paruošta, įkiškite dantų krapštuką – jis turi išeiti švarus.
- Leiskite lėkštėms atvėsti iki kambario temperatūros, tada šaldykite mažiausiai 6 valandas arba per naktį.
Patiekite
- Apeikite formos kraštus peiliu, kad atlaisvintumėte plokštę.
- Ant formos uždėkite serviravimo lėkštę ir greitai apverskite, kad atsilaisvintumėte.
- Patiekite atšaldytą ir mėgaukitės!
Pastabos
- Kiaušinių kokybė: Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, naudokite šviežius kiaušinių trynius.
- Įtempimas: Varškės mišinį kelis kartus perkošdami užtikrinate vientisą konsistenciją.
- Garinimo patarimai: Apvyniokite garintuvo dangtį audiniu, kad susikauptų kondensatas ir vanduo nelašėtų ant dangtelio.
- Kiaušinių baltymai: Galite laikyti juos šviežius šaldytuve hermetiškame stikliniame inde iki 4–5 dienų ir naudoti kepiniams ir kitiems desertams.

Papildiniai ir variantai
- Ube Leche Flan: Formos apačioje prieš dėdami kremą padėkite ube halaya (violetinės uogienės uogienę).
- Sūrio pyrago stiliaus: Į varškės mišinį įpilkite grietinėlės sūrio, kad gautumėte kreminį skonį.
- Kokoso Leche Flan: Išgarintą pieną pakeiskite kokosų pienu, kad gautumėte tropinį posūkį.
- Užpilta kava: Į varškės mišinį įpilkite 1 valgomąjį šaukštą tirpios kavos, ištirpintos trupučiu vandens, kad gautumėte mokos skonio lėkštę.

Kaip tarnauti
Leche flan geriausia patiekti atšaldytą. Derinkite su karštu kavos ar arbatos puodeliu, kad gautumėte puikų skonių kontrastą.
Tai taip pat puikus „halo-halo“ – populiaraus filipiniečių skuto ledo deserto – užpilas.
Padarykite desertų stalą su:
Dažni klausimai
Ar galiu kepti leche flan, o ne jį garinti?
Taip! Leche flan galite kepti naudodami vandens vonią. Formas sudėkite į didesnę kepimo formą, pripildytą karštu vandeniu, ir kepkite 350°F (175°C) temperatūroje apie 45 minutes.
Kiek laiko galiu laikyti leche flan?
Leche flan šaldytuve gali būti laikomas iki 5 dienų. Laikykite uždengtą, kad nesugertų šaldytuvo kvapų.
Kodėl mano skiauterė yra burbuliuojanti arba puri?
Pernelyg plakant kremą arba garinant per aukštoje temperatūroje, gali susidaryti oro burbuliukai, dėl kurių gali susidaryti puri tekstūra. Maišykite švelniai ir palaikykite saikingą garą.
Ar galiu naudoti sveikus kiaušinius, o ne tik trynius?
Norėdami gauti kreminę ir lygią tekstūrą, naudokite tik kiaušinių trynius. Jei naudojate sveikus kiaušinius, desertui kyla pavojus, kad jis taps tvirtas ir atsiras oro skylių.
Jūs įsimylėsite kiekvieną šaukštą karamelės, kremo leche flan! Nesvarbu, ar tai būtų užkandžiai, vakarėlis, ar tiesiog ramybė ir desertas namuose… šis filipiniečių desertas bus patogumas, kad viduje būtų jauku.

2 dideli Llanerai (tradicinės ovalios formelės) – jei nerandate llanerų, naudokite apvalias tortų formas
1 Garintuvas arba didelis puodas su dangčiu
1 plaktuvas
1 šaukštas
2 maišymo dubenys
aliuminio folija
Dėl karamelės
- 1 puodelis rudojo cukraus
- ¼ puodelis vandens
Dėl kremo
- 10 didelių kiaušinių trynių aksominei ir kreminei tekstūrai naudokite tik trynius
- 1 gali 14 uncijų saldinto kondensuoto pieno
- 1 puodelis ir 2 šaukštai išgarinto pieno
- 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
- žiupsnelis druskos
Paruoškite karamelę
Rudąjį cukrų paimkite su vandeniu ir sumaišykite dubenyje.
1 puodelis rudojo cukraus, ¼ puodelio vandens
Išgriebkite ir po lygiai padalinkite į llaneras. Dosniai turi pakankamai kiekvieno.
Padėkite llanerą ant viryklės liepsnos ir šaukštu maišykite cukrų, kol paruduos ir ištirps. Būtinai nesudeginkite cukraus, todėl išimkite, kai tik jis paruduos ir pradės burbuliuoti.
Padarykite kremą
Maišymo dubenyje švelniai išplakite kiaušinių trynius iki vientisos masės. Stenkitės neįtraukti per daug oro.
10 didelių kiaušinių trynių
Supilkite kondensuotą pieną, išgarintą pieną, vanilės ekstraktą ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol visiškai susimaišys.
1 skardinė, 1 puodelis ir 2 šaukštai išgarinto pieno, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, žiupsnelis druskos
Perkoškite mišinį per marlę arba smulkaus tinklelio sietelį į kitą dubenį, kad neliktų gabalėlių. Padarykite tai 3 kartus, kad tekstūra būtų itin lygi.
Galiausiai kelis kartus bakstelėkite dubenį į stalviršį, kad išsiskirtų oro burbuliukai.
Surinkti ir išgaruoti
Varškės mišinį supilkite ant formelėse sukietėjusios karamelės.
Kiekvieną formą uždenkite aliuminio folija, kad garuose ant kremo nenuvarvėtų vanduo.
Formas išdėliokite garuose. Virkite ant vidutinės ugnies 30–45 minutes arba tol, kol kremas sustings. Norėdami patikrinti, ar paruošta, įkiškite dantų krapštuką – jis turi išeiti švarus.
Leiskite lėkštėms atvėsti iki kambario temperatūros, tada laikykite šaldytuve mažiausiai 6 valandas arba per naktį.
Patiekite
Apeikite formos kraštus peiliu, kad atlaisvintumėte plokštę.
Ant formos uždėkite serviravimo lėkštę ir greitai apverskite, kad atsilaisvintumėte. Patiekite atšaldytą ir mėgaukitės!
Kiaušinių kokybė: Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, naudokite šviežius kiaušinių trynius.
Perkošimas: Varškės mišinį kelis kartus perkošdami užtikriname vientisą konsistenciją.
Garinimo patarimai: Apvyniokite garintuvo dangtį audiniu, kad susikauptų kondensatas ir vanduo nelašėtų ant dangtelio.
Kiaušinių baltymai: galite laikyti juos šviežius šaldytuve hermetiškame stikliniame inde iki 4–5 dienų ir naudoti plakiniams ir kitiems desertams.
Mitybos faktai
Kreminis Smooth LECHE FLAN
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.