„Ultimate Grilled Squid“ (skrudintų kalmarų) receptų-filipino-japonų stiliaus

Tai Skrudintų kalmarų receptas (filipiniečių ant grotelių kepti kalmarai) yra būtinas bandymas dėl švelnaus, dūminio ir „Charred Squid“! Šis patiekalas yra panašus Japoniškas IKA YAKI (keptas kalmaras) Tačiau yra filipiniečių stiliaus marinatų ir panardinančių padažų. Turėdami tik keletą ingredientų ir paprastų kepimo būdų, galite pasiekti Restorano kokybės Ant grotelių kepti kalmarai namuose. Šis receptas sujungia tiek stiliaus variantus, tiek filipiniečių, tiek japoniškų baseinų padažus ir kritimus, geriausius iš abiejų pasaulių!
Aš dažnai einu į japonų restoranus su savo draugu ir visada užsisakau ant grotelių keptus kalmidus, be suši. Kodėl? Na, užaugau, aš visada turėjau kalmarų patiekalus, namie ir atsimenu skanų jūros gėrybių skonį ir nepaisant juodo padažo ir sveikų kalmarų pristatymo … Aš pamėgau „Inihaw“ kalmarų ir „Adobo“ kalmarų (Pusit Tagaloge) pradedant nuo mažens.
Dabar sakau japonų restoranai, nes filipiniečių restoranai nėra tokie artimi mano namams, tačiau keptų keptųjų paruošimas yra labai panašus į filipiniečių kelią. Abi jos yra apdegusios ir rūkytos, o patiekdami su kai kuriais panardinamais padažais, jūs negalite suklysti su šiuo šiek tiek kramtomu, švelniu ir skaniu patiekalu.
Turėčiau pridurti, kad turėjau daug keptų aštuonkojų užkandžių, nes jis tapo labai populiarus visuose gražiuose mano rajono restoranuose. Taip, ne azijiečiai perka 20 USD užkandžius ant grotelių keptų aštuonkojų! Taigi, pasakykite, sutaupykite šiek tiek pinigų ir uždirbkite ant grotelių ant grotelių. Tai taip pat lūpų kvapas ir man tik įdomu, kada įprastuose šių pagrindinių vietų meniu pamatysime daugiau keptų kalmarų („Inihaw na Pusit“).
Kas yra kepti kalmarai
Skrudinti kalmarai yra filipiniečių patiekalas, susidedantis iš keptų kalmarų, paprastai marinuotų sojos padažo, calamansi (filipiniečių kalkių), česnako ir prieskonių mišinyje, o po to, kartais įdarytas pomidorais ir svogūnais, prieš tai, kai jis bus apdegintas ant atviros liepsnos.
Jis turi dūminį, šiek tiek saldų ir pikantišką skonį, dažnai patiekiamas su panardinamu padažu acto ir čili. Šis patiekalas yra panašus Japoniški kepti kalmarai („Ika Yaki“), kuris taip pat kepamas sveikai ir šepečiu su sojos glazūra, tačiau pagrindinis skirtumas yra tas, kad japoniškose versijose dažnai naudojamas saldus teriyaki panašus padažas ir prieš patiekiant kartais yra supjaustytos į žiedus.
Abu patiekalai pabrėžia natūralų kalmarų umami su minimaliais prieskoniais, kad padidintų šviežią, kramtomą tekstūrą.
Manau, kad metodai yra labai keičiami ir daro du puikius pasirinkimus, kai reikia susiburti! Išbandykite abu padažus ir mėgaukitės keptų kalmarų universalumu.
Kodėl jums patiks šis ant grotelių keptų kalmarų receptas („Inihaw na Pusit“)
- Švelnus, sultingas kalmaras su tinkamu kramtymo ir skonio balansu
- Jūros gėrybių kepsninė ką tik padidėjo
- Sveikos, neriebios ir mažesnės kalorijos
- Tradicinis filipiniečių stiliaus marinatas su japonišku umamio vingiu
- Įvairūs panardinamieji padažai, kuriuos galima pasirinkti, kad pagerintų skonį
- Greitas maisto gaminimo laikas – puikus savaitės nakties vakarienėms ar vasaros kepimas

Ingredientai
Kalmarai
- 2 vidutiniai švieži kalmaraiišvalytas – kaip išvalyti kalmarą
- 1 šaukštas druskos (valymui)
- 1 puodelis Įprastas Pienas – Marinuoti kalmarą 30 minučių piene; Pašalinkite, tada paglostykite labai sausą
Filipiniečių stiliaus mušimo marinatas
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 TSPS calamansi sultys (arba citrinos/laimo sultys)
- 1 šaukštelis kokosų acto
- 2 šaukšteliai austrių padažas
- 1 gvazdikėliai česnakai, susmulkinti
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- ½ šaukštelio juodųjų pipirų
- ½ šaukštelio aliejaus
Japonijos įkvėptas „Basting Marinade“
- 2 šaukštai sojų padažo (Shoyu)
- 1 šaukštas mirin (japoniškas saldaus ryžių vynas)
- 1 šaukštas
- ½ šaukšto miso pastos (neprivaloma, už papildomą umami)
- 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero
- ½ šaukštelio aliejaus
Kepimui
- 1 šaukštas aukšto temp virimo aliejaus – kokosas, avokadas, žemės riešutas
- Bambuko sruogos (mirkytos vandenyje 30 minučių)
Panardinant padažus (pjūklą) ir pagardus

Filipinų sojos-vingaro panardinimas
- Baltas distiliuotas actas – 3/4 puodelio
- Aš esu padažas – 1/2 puodelio
- Česnakai, malti – 4 gvazdikėliai
- Askalnažotos, smulkiai supjaustytos – 3 šaukštai
- Pipirai 2 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
- Paukščių akių čili, susmulkinti -2–3 vienetai; Naudoti Silling Labuyo (Filipinų čili panašus į tailandietišką čili) arba tailandietišką čili
- Cukrus arba Mėlynoji aga – 1 šaukštelis
- Calamansi sultys ar citrina – 1 šaukštelis
- Neprivaloma: Imbieras arba žuvies padažas
Japoniškas ponzu padažas
- 2 šaukštai ponzu padažo (Arba sumaišykite sojos padažą + citrusinių vaisių sultis)
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto Daikono ridikėlių
- ½ šaukštelio wasabi (neprivaloma)
Česnako sviesto padažas
- 2 šaukštai žolės maitinamo sviesto, ištirpęs
- 1 skiltelės česnakai, susmulkinti
- ½ šaukštelio citrinos sulčių
Įranga
- Grilis
- Medžio anglies arba dujų grotelės
- Ketaus keptuvė (Jei virimo patalpose)
- Įrankiai
- Žnyplės (Norėdami apversti kalmarą)
- Basting Brush (Norėdami tepti marinatą kepant ant grotelių)
- Sruogos (Bambuko sruogos, mirkytos vandenyje mažiausiai 30 minučių)
- Popieriniai rankšluosčiai
- Valymo reikmenys
- Peilis (už kalmarą valyti ir įvertinti)
- Pjaustymo lenta (Norėdami paruošti kalmarą ir ingredientus)
- Dubuo (už kalmarą marinuoti)
- Patiekalų patiekalai
- Plokštė ar lėkštė (kepti kepti kalmarą)
- Mažų padažų dubenys (patiekiant panardintus padažus)
Žingsnis po žingsnio instrukcijos
- Nuvalykite kalmarą ir marinuokite jį piene 30 minučių. Pat labai sausas. Padarykite savo basting Marinade Pasirinkta, kol kalmarai yra piene. Įmerkite bambuko sruogas vandenyje.
- Įvertinkite kalmarą
- Švelniai įvertinkite kalmarų kūną a „CrossHatch“ modelis.
- Ši technika neleidžia garbanoti ant grotelių.
- Paruoškite groteles
- Įkaitinkite a medžio anglies grotelės arba Grilio keptuvė per didelę šilumą.
- Tepkite grilio groteles aliejus Norėdami išvengti prilipimo.
- Kepkite kalmarą
- Suskyrkite kalmarą, kad jis išliktų lygus ir lengviau apverstas. Labai lengvai aliejaus kalmaras.
- Grilis 2 minutės vienoje pusėje liepsnoje arba tol, kol lengvai supjaustyta, tada iškart apverskite. Priklausomai nuo dydžio, pridėkite ar atimkite tam tikrą laiką.
- Baste su marinatu po to, kai jis atrodo keptas, kepant ant grotelių, kad būtų papildomo skonio.
- Venkite pervirti – svirtis pasidaro guminė, jei per ilgai paliekama ant ugnies. Labai greitai virti! Nuimkite nuo liepsnos, paskutinį kartą greitai perbraukite su basting Marinade ir padėkite ant plokštelės.
- Patiekite iškart
- Nuimkite iš grotelių ir supjaustykite į žiedus arba patiekite visą.
- Poros su panardinamais padažais ir garuojami arba česnakai Už pilną maistą. Būtinai patiekite ir mėgaukitės iškart, kad kalmarai išliks švelnūs.
Tiekia pasiūlymai ir garnyrai
„Inihaw Na Pusit“ su filipiniečių ar japonų padažais yra tikrai nuostabus vakarėlių maistas! Tai surinko minią šalia grotelės, o šeimos stilius puikiai tinka aptarnauti. Būtinai pridėkite keletą pusių ir būsite auksiniai!

Ekspertų patarimai, kaip tobulai ant grotelių kepti kalmarai
- Negalima pervirti – Kalmarai virsta gumine, jei ant grotelių kepami per ilgai. Dvi ar trys minutės iš pusės Pakanka. Pridėkite arba atimkite laiką, atsižvelgiant į kalmarų dydį, tačiau jis labai greitai virsta.
- SUMPIKITE – Svarbiausias kalmaras piene padeda, kad jis būtų skanus, ir pašalina visus žuvies kvapus. Tai yra būtina (kaip aš marinuoju šukutes piene), kad būtų papildomas padidėjęs ir švelnus „Pusit“ ar japonų keptų kalmarų receptas.
- Paglostykite prieš kepant – Marinade perteklius gali sukelti garumą, o ne skandalą. Labai svarbu, kad kalmarai būtų labai sausi. Prieš dedant ant grotelių, lengvai aliejaus.
- Naudokite šviežius kalmarą – Švieži kalmarai turi švelnų, saldų skonį. Frozenas taip pat veikia, tačiau tinkamai atšildykite.
- Už papildomą dūminį skonį – Naudokite a medžio anglies grotelės Vietoj dujų ar grotelės keptuvės. Medžio anglies ir aukšta liepsna yra geriausia tam apdegusiam išoriniam sluoksniui.
- Pabandykite įdaryti kalmarą – Užpildykite kūną pomidorai, svogūnai ir sūris už turtingesnį patiekalą.
Priedai ir variantai
- Saldus ir aštrus -Į „Marinade“ įpilkite karšto medaus, kad padarytumėte aštrų ir saldų smūgį.
- Korėjos įkvėpta – Sukeiskite sojos padažą, skirtą Gochujangui (korėjietiška čili pasta) ir pridėkite sezamo sėklas.
- Teriyaki-glazed – Paskutinę kepimo minutę tepkite kalmarų su sojų padažo glazūra.
Šis keptų kalmarų receptas yra puikus priedas prie bet kokios kepsninės ar jūros gėrybių šventės. Jūs priversite žmones kalbėti! Nesvarbu, ar einate į klasiką Filipiniečių stiliaus kepti kalmarai arba Japonija taupina tavetai tikrai bus praryjama.

Kalmarai
- 3 Vidutinis švieži kalmarai išvalytas
- 1 Šaukštis druska valymui
- 1 puodelis Reguliarus pienas – marinuokite kalmarą 30 minučių piene; Pašalinkite, tada paglostykite labai sausą
Filipiniečių stiliaus mušimo marinatas
- 2 šaukštai Aš esu padažas
- 2 TSP Calamansi sultys arba citrinos/laimo sultys
- 1 TSP Kokosų actas
- 2 TSP austrių padažas
- 1 gvazdikėliai česnakai maltas
- 1 Šaukštis Rudas cukrus
- ½ šaukštelis Juodieji pipirai
- ½ šaukštelis aliejus
Japonijos įkvėptas „Basting Marinade“
- 2 šaukštai Aš esu padažas Shoyu
- 1 Šaukštis MIRIN Japoniškas saldus ryžių vynas
- 1 Šaukštis Sake
- ½ Šaukštis miso pastas Neprivaloma, už papildomą umamį
- 1 šaukštelis Sezamo aliejus
- 1 šaukštelis tarkuotas imbieras
- ½ šaukštelis aliejus
Kepimui
- 1 Šaukštis Aukštos virimo aliejus – kokosas avokadas, žemės riešutas
- Bambuko sruogos mirkytas vandenyje 30 minučių
Panardinant padažus (pjūklą) ir pagardus
Japoniškas ponzu padažas
- 2 šaukštai ponzu padažas Arba sumaišykite sojos padažą + citrusinių vaisių sultis
- 1 šaukštelis tarkuotas Daikono ridikėlis
- ½ šaukštelis Wasabi neprivaloma
Česnako sviesto padažas
- 2 šaukštai Žolė maitinamas sviestas ištirpęs
- 1 gvazdikėlis česnakai maltas
- ½ šaukštelis Citrinų sultys
Nuvalykite kalmarą ir marinuokite piene 30 minučių. Pat labai sausas. Padarykite savo pasirinktą marinatą, kol kalmarai yra piene. Įmerkite bambuko sruogas vandenyje.
3 vidutiniai švieži kalmarai, 1 šaukštas druskos, 1 puodelis įprastas pienas – marinuokite kalmarą 30 minučių piene; Pašalinkite, tada paglostykite labai sausą
Kepkite kalmarą
- Suskyrkite kalmarą, kad jis išliktų lygus ir lengviau apverstas. Labai lengvai aliejaus kalmaras.Kepkite 2 minutes iš vienos pusės liepsnoje arba tol, kol lengvai supjaustyta, tada iškart apverskite. Priklausomai nuo dydžio, pridėkite ar atimkite tam tikrą laiką.
1 šaukštas aukšto temperatūros virimo aliejus – kokosas, Bambuko sruogos
Baste su marinatu po to, kai jis atrodo keptas, kepant ant grotelių, kad būtų papildomo skonio.
2 šaukštai sojų padažo, 2 TSPS calamansi sultys, 1 šaukštelis kokosų acto, 2 šaukšteliai austrių padažas, 1 skiltelės česnakai, 1 šaukštas rudojo cukraus, ½ šaukštelio juodųjų pipirų, ½ šaukštelio aliejaus
Venkite pervirti – svirtis pasidaro guminė, jei per ilgai paliekama ant ugnies. Labai greitai virti! Nuimkite nuo liepsnos, paskutinį kartą greitai perbraukite su basting Marinade ir padėkite ant plokštelės.
Patiekite iškart
- Nuimkite iš grotelių ir supjaustykite į žiedus arba patiekite visą.Porą su panardinamais padažais ir garintais ar česnakais ryžiais, kad galėtumėte pilnai pavalgyti. Būtinai patiekite ir mėgaukitės iškart, kad kalmarai išliks švelnūs.
½ puodelio padažo
SUMPENDIKITE – Svarbų kalmarų pateikimas piene padeda skaniai ir pašalina visus žuvies kvapus. Tai yra būtina (kaip aš marinuoju šukutes piene), kad būtų papildomas padidėjęs ir švelnus „Pusit“ ar japonų keptų kalmarų receptas.
Prieš kepant ant grotelių, paglostykite – perteklius marinatas gali sukelti garumą, o ne įbrėžimą. Labai svarbu, kad kalmarai būtų labai sausi. Prieš dedant ant grotelių, lengvai aliejaus.
Naudokite šviežius kalmarą – švieži kalmarai turi švelnų, saldų skonį. Frozenas taip pat veikia, tačiau tinkamai atšildykite.
Norėdami gauti papildomo dūminio skonio – vietoj dujų ar keptuvių keptuvėje naudokite medžio anglies groteles. Medžio anglies ir aukšta liepsna yra geriausia tam apdegusiam išoriniam sluoksniui.
Pabandykite įdaryti kalmarą – užpildykite kūną pomidorais, svogūnais ir sūriu, kad gautumėte turtingesnį patiekalą.
Mitybos faktai
Ant grotelių ant grotelių keptų kalmarų
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.