Receptų archyvas // Virtuvės scena: „Ceviche“ parodos su Danieliu Chavezu

Nuo tada, kai „Ubud Food Festival“ pirmą kartą pasirodė 2015 m., Mes turėjome daugybę virėjų ir kulinarinių figūrų, prisijungusių prie mūsų maisto gaminimo demonstraciniame etape, virtuvės scenoje ir „Teater Kuliner“. Norėdami atnaujinti savo atmintį apie linksmą ir mielą festivalio patirtį, norėtume pasidalyti geriausiais receptais iš tų etapų, kuriuos galite išbandyti namuose.
Pažvelkime į 2018 m. Virtuvės sceną kartu su šefu Danieliu Chavezu, kur jis plakė Ceviche Al Aji Amarillo. Peru patiekalas ceviche dabar yra kuokštelinis jūros gėrybių meniu visame pasaulyje, sudarytas iš žalių žuvų, citrusinių vaisių, žolelių ir prieskonių. Tačiau Danielis Chavezas turi unikalų šio recepto pasirinkimą. Jis įtraukė saldžiųjų bulvių košę daugybei žaismingos tekstūros.
Ceviche al aji Amarillo
Ingredientai:
80 GR šviežių žuvų, supjaustytų kubeliais
20 GR raudonųjų svogūnų supjaustytas ir nuplaunamas lediniame vandenyje
1/2 pjaustyto čili padi gabalas
1/2 česnako skiltis
1 šaukštelis supjaustyto raudonojo čili
1 šaukštas supjaustytas geltonas čili
3 ledo kubeliai
1/2 šaukštelio druskos
4 kalkės, suspausta
6 kalendros lapai
1 šaukštelis išgarinto pieno
2 kūdikių romėnų salotų lapai, nuplauti
1 saldžioji bulvė
3 apelsinai
80 GR rafinuotas cukrus
1 PC cinamonas
1 kompiuterio žvaigždės anise
2 vnt gvazdikėliai
Metodai:
1. Išspauskite visus apelsinus į puodą, įpilkite cukraus, cinamono, gvazdikėlių ir žvaigždės anyžiaus.
2. Nulupkite saldžiąsias bulves ir įdėkite į tą patį puodą, uždenkite vandeniu ir virkite iki minkštos. Tegul vėsta ir košė.
3. Dubenyje įpilkite supjaustytos žuvies, raudonųjų svogūnų, česnako, čili padi, geltonos čili ir ledo. Supilkite laimo sultis. Sumaišykite, kad ištaisytumėte prieskonius. Įpilkite išgarinto pieno, nuolat maišydami. Susmulkinkite kalendrą, tada sumaišykite.
4. Patiekite ceviche su saldžiomis bulvėmis koše ir kūdikių romėnų salotų lapais.
Jei kuriate šį receptą namuose, nepamirškite pasidalyti socialinėje žiniasklaidoje ir pažymėti @ubudfoodfest, kad jį pakartotumėte.