Adobo padažas – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Pagalvokite apie padažo skonį tose mažose skardinėse. Dabar įsivaizduokite tą patį padažą, tik šimtą kartų geriau. Parduotuvėje įsigytas tiesiog negali būti lyginamas su neįtikėtinai sodriu, tvirtu ir sudėtingu naminio Adobo padažo skoniu! Šis autentiškas adobo padažo receptas apima tradicinius ingredientus ir gaminamas nuo nulio, naudojant sveikus čili. Jį lengva pagaminti, jis gerai laikomas, o su laiku jo skonis tik gerėja. Nuostabiai stiprus, šis „pasidaryk pats“ adobo padažas bus teigiamas transformuoti jūsų mėgstamiausi meksikietiški patiekalai ir dar daugiau!
Jei norite daugiau naminių meksikietiškų padažų ir prieskonių, būtinai išbandykite mūsų BEST Enchilada padažasmūsų nuo nulio Čili milteliaio tam, kad būtų gaivus kontrastas, mūsų Cilantro padažas!
Bėgant metams adobo padažas tapo kertiniu Meksikos gastronomijos akmeniu. Dėl savo drąsaus, dūminio ir sudėtingo skonio profilio jis patraukė viso pasaulio žmonių skonio receptorius. Nesvarbu, ar užteptas ant taco, dedamas į salsas, naudojamas marinuoti mėsą, ar dedamas į padažus ir troškinius, tai yra pagrindinis dalykas kiekvienam meksikietiško maisto mėgėjui ir visada turiu šaldytuve ar sandėliuke!
Kas yra Adobo padažas?
Žodis „adobo“ yra ispaniškas marinato arba prieskonių terminas. Adobo padažas yra tradicinis meksikietiškas rausvai rudos spalvos ir tirštos tekstūros padažas, gaminamas iš trintų čili, pomidorų, svogūnų, česnako, acto ir įvairių prieskonių. Tai puikus žemiškų, aštrių ir aštrių skonių mišinys. Ingredientai ir proporcijos skiriasi priklausomai nuo regiono, o šeimos receptai dažnai perduodami iš kartos į kartą. Dėl adobo padažo universalumo jis tampa transformuojančiu ingredientu, galinčiu pakelti įvairius patiekalus į naujas skonio aukštumas.
Adobo padažas taip pat dažnai derinamas su čipotais, kurie yra rūkyti jalapeno pipirai. Chipotles marinuojami padaže ir parduodami konservuoti kaip chipotles en adobo. Jie susmulkinami ir dedami į įvairius patiekalus. Būtinai peržiūrėkite mano mokymo programą Kaip pasigaminti Chipotle pipirų!
Kaip naudoti Adobo padažą
Adobo padažas yra labai universalus ir gali būti patiekiamas tiek marinatu, tiek virimo padažu, tiek pagardu, suteikiant išskirtinių skonių mėsai, pavyzdžiui, vištienai, kiaulienai ir jautienai. Adobo padažas taip pat yra puiki galimybė pagerinti ant grotelių keptas daržoves, tofu arba augalinius baltymus, tokius kaip tempeh. Jis taip pat rado kelią į sintezės virtuvę ir naujoviškus receptus, tokius kaip mėsainiai su mėsainiais ir adobo skonio skrudinti žiediniai kopūstai. Pasinaudokite savo vaizduotę eksperimentuodami su šiuo kvapniu padažu. Štai tik adobo padažo naudojimo būdai:
- Marinatai: Adobo padažas yra puikus marinatas mėsai, paukštienai ir net daržovėms. Sumaišykite su trupučiu aliejaus ir žaliosios citrinos sulčių ir, norėdami šiek tiek saldumo, įdėkite šiek tiek medaus arba rudojo cukraus.
- Kepimas ant grotelių: Naudokite kaip glajų ant grilyje keptos mėsos ar daržovių. Paskutines kelias kepimo ant grotelių minutes aptepkite jį ant maisto, kad įgautumėte karamelizaciją.
- Padažai: Nedidelį kiekį įpilkite į padažus, pvz Enchilada padažas dėl papildomo skonio ir potraukio.
- Salsos: Į savo mėgstamą įdėkite porą šaukštelių meksikietiška salsa kad pagerintumėte skonį arba pakeistumėte bet kurį parduotuvėje įsigytos salsos indelį.
- Pagardinti: Pabarstykite juo ant taco, tostadas, burrito, ant grotelių keptos mėsos ir daržovių ir kt.
- Tvarsčiai: Įpilkite vieną arba du arbatinį šaukštelį į padažus ar padažus, skirtus žalioms lapinėms salotoms arba makaronų ir bulvių salotoms, kad gautumėte skanų patiekalą.
- Panardinimai: sumaišykite su majonezu ir (arba) jogurtu, kad gautumėte kreminį adobo padažą daržovėms, kukurūzų traškučiams arba Skrudintos bulvės, Keptos bulvių skiltelėsarba Saldžiųjų bulvių bulvytės. Arba įmaišykite šiek tiek į savo keptas pupeles arba Queso Fundido.
- Ryžiai ir pupelės: Įmaišykite šiek tiek į ryžius ar pupeles, kad padidintumėte aštrų ir aštrų skonį. Truputį įmaišius į keptas pupeles, atsiranda skanus transformuojantis efektas.
- Sriubos ir troškinyss: Į sriubas ar troškinius įpilkite šaukštą, kad būtų sudėtingiau, pvz Pozolė Rojo, Baltųjų pupelių čili, Albondigo sriubaarba mūsų mėgstamiausia Instant Pot Chili.
- Kiaušiniai: Įmaišykite šiek tiek adobo padažo į plaktą kiaušinienę arba naudokite kaip „huevos rancheros“ užpilą aštriems pusryčiams.
- Keptos bulvės: Įmaišykite šiek tiek grietinės, kad gautumėte skanų keptų bulvių užpilą.
Tačiau nuspręsite naudoti savo naminį adobo padažą, atminkite, kad jis yra labai stiprus ir šiek tiek padeda, todėl naudokite jį saikingai! Pradėkite nuo mažiau ir pridėkite daugiau, kaip norite.
Kaip jį laikyti
Laikytas sandariame indelyje šaldytuve, adobo padažas išsilaikys iki mėnesio. Taip pat galite užšaldyti iki kelių mėnesių. Patogus būdas tai padaryti – užšaldyti ledo kubelių formelėse, sušaldytus adobo padažo kubelius sudėti į užsegamą maišelį ir, jei reikia, išimti vieną. Manęs dažnai klausia, ar galima konservuoti adobo padažą: šis receptas nebuvo išbandytas konservavimui ir negaliu patvirtinti, ar pH lygis yra tinkamas konservuoti vandens vonioje. Ilgesniam laikymui rekomenduoju užšaldyti.
Adobo padažo receptas
Pradėkime!
Adobo padažui dažniausiai naudojamos čili veislės yra ancho čili ir guajillo čili derinys. Ancho čili yra šiek tiek saldus su dūminiu, šokoladiniu atspalviu ir skoniu, kuris beveik primena razinas. Gvadiljo pipirai suteikia žemišką, gėlių ir uogų skonį, beveik kaip spanguolės, ir švelnų šilumos pojūtį. Būkite atrankūs pirkdami čili, nes tie, kurie ilgą laiką stovėjo sandėliuose ir parduotuvių lentynose, laikui bėgant praranda savo skonį. „Švieži“ džiovinti čili turi būti odiniai ir lankstūs, o ne trapūs. Dėl šviežumo ir skonio man pasisekė ancho čili ir guajillo pipirai.
Pirmiausia turime atgaminti džiovintus čili. Į didelį dubenį sudėkite džiovintus ančiukus ir guajillo pipirus.
Užpilkite juos verdančiu vandeniu, kad jie apsemtų. Leiskite jiems sėdėti, kol atvės ir suminkštės.
Rezervuokite 1 1/4 puodelio mirkymo skysčio, o likusį išmeskite.
Paruoštus čiliukus sudėkite į trintuvą su svogūnais ir česnakais.
Maišykite, kol masė taps labai vientisa, be gabalėlių.
Sutrintą čili mišinį perkelkite į vidutinį puodą. Sudėkite visus likusius ingredientus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies, uždenkite ir troškinkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad neapdegtų. Neleiskite padažui sudegti, nes jis taps kartaus. Išmeskite lauro lapą.
Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį. Jei jis per tirštas jūsų pageidavimams, įpilkite šiek tiek vandens.
Leiskite padažui visiškai atvėsti, tada supilkite į sandarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Kad skonis būtų geriausias, prieš naudodami leiskite adobo padažui pastovėti bent kelias dienas (geriausia ilgiau). Tai leis actui suminkštėti ir išsiskirti skoniams. Kuo ilgiau jis stovi, tuo geresnis skonis.
Šaldytuve tai išsilaikys iki mėnesio, o šaldiklyje galėsite laikyti kelis mėnesius.
Mėgautis!
Adobo padažas
Parduotuvėje įsigytas tiesiog negali būti lyginamas su neįtikėtinai sodriu, tvirtu ir sudėtingu šio autentiško Adobo padažo skoniu. Pagamintas nuo nulio su visais čiliukais, jis gerai laikomas, o jo skonis laikui bėgant tik gerėja.
- 1 uncija džiovinti sveiki ancho čili maždaug 3 dideli (žr. pastabą)
- 1 uncija džiovinti nesmulkinti guajillo čili apie 5 dideli (žr. pastabą)
- 1/3 puodelis susmulkinto svogūno
- 4 gvazdikėliai česnako norėdami gauti geriausius skonio rezultatus, paskrudinkite česnaką
- 3 šaukštai obuolių sidro actas
- 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 2 šaukštai pomidorų pasta
- 2 šaukštai rudas cukrus
- 1 1/2 arbatinius šaukštelius maltų kmynų
- 3/4 šaukštelis džiovintas meksikietiškas raudonėlis
- 1/2 šaukštelis druskos
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1/8 šaukštelis cinamono
- mažas žiupsnelis maltų gvazdikėlių
- 1 lauro lapas
-
Į didelį dubenį sudėkite džiovintus ančiukus ir guajillo pipirus. Užpilkite juos verdančiu vandeniu, kad jie apsemtų. Leiskite jiems sėdėti, kol atvės ir suminkštės. Rezervuokite 1 1/4 puodelio mirkymo skysčio, o likusį išmeskite. Sudėkite paruoštus čili į maišytuvą su rezervuotu mirkymo skysčiu, svogūnais ir česnakais. Maišykite, kol masė taps labai vientisa, be gabalėlių.
-
Sutrintą čili mišinį perkelkite į vidutinį puodą. Sudėkite visus likusius ingredientus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies, uždenkite ir troškinkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad neapdegtų. Neleiskite padažui sudegti, nes jis taps kartaus. Išmeskite lauro lapą.Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį. Jei jis per tirštas jūsų pageidavimams, įpilkite šiek tiek vandens.
-
Leiskite padažui visiškai atvėsti, tada supilkite į sandarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Kad skonis būtų geriausias, prieš naudodami leiskite adobo padažui pastovėti bent kelias dienas (geriausia ilgiau). Tai leis actui suminkštėti ir išsiskirti skoniams. Kuo ilgiau jis stovi, tuo geresnis skonis.Šaldytuve padažas išsilaikys iki mėnesio, o šaldiklyje galėsite laikyti kelis mėnesius.Pagamina maždaug 2 1/2 puodelio adobo padažo.
Patiekimas: 2šaukštaiKalorijos: 31kcalAngliavandeniai: 4gBaltymas: 0.5gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 74mgKalis: 83mgPluoštas: 1gCukrus: 3gVitaminas A: 779TVVitamino C: 2mgKalcis: 8mgGeležis: 0.4mg