Chipotle pipirai Adobo padaže
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Pats laikas pasiraitoti rankoves ir pasigaminti naminių čipotle pipirų adobo padaže! Šie dūminiai, aštrūs ir stipraus skonio rūkyti čipotai pakels jūsų gaminimą į naujas aukštumas. Pasigaminti savo chipotles ir adobo padažo iš pradžių gali atrodyti bauginančiai, bet aš parodysiu, kaip tai paprasta – ir taip naudinga! Šie naminiai traškučiai taps pagrindiniu sandėliuku ir netrukus dirbsite be galo magija ant jūsų meksikietiškų patiekalų ir ne tik!
Jei kada nors vaikščiojote savo vietinės bakalėjos parduotuvės prieskonių koridoriumi, tikriausiai pastebėjote tas mažas skardines čipotų adobo padaže. Jų sodrus, dūminis aromatas ir sudėtingas skonis gali pakelti patiekalą nuo įprasto iki nepaprasto. Bet ar žinojote, kad šį universalų ingredientą galite pasigaminti tiesiog namuose? Pasinerkime į savo naminių traškučių adobo padaže gaminimo meną – procesą, kuris teikia pasitenkinimą ir yra stebėtinai paprastas.
Namuose gaminti chipotles adobo padaže yra naudingas užsiėmimas, leidžiantis pritaikyti skonį ir kontroliuoti ingredientus. Atlikę vos kelis veiksmus ir naudodami pagrindinius ingredientus, galite sukurti kvapnų pagardą, kuris taps pagrindiniu jūsų virtuvės elementu. Nesvarbu, ar esate patyręs kulinaras, ar kulinarijos naujokas, šios „pasidaryk pats“ rūkytos „chipotle“ paprikos su tvankiu, dūminiu padažu tikrai sužavės jūsų skonio receptorius!
Kas yra Chipotle pipirai Adobo padaže?
Chipotles adobo padaže arba chipotles en adobo yra pagrindinis Meksikos virtuvės patiekalas, gaminamas iš džiovintų, rūkytų jalapeño (chipotles), troškintų aštriame, šiek tiek saldžiame padaže iš pomidorų, acto ir įvairių prieskonių. Dėl šio derinio gaunamas kvapnus pagardas, suteikiantis gylio ir šilumos įvairiems patiekalams – nuo troškinių iki taco.
Kodėl kurti savo?
MAN MYLIU imti parduotuvėje pirktus prieskonius ir prieskonių mišinius bei gaminti savo naminius jų variantus. Tiesiog peržiūrėkite daugybę mano tinklaraštyje esančių prieskonių mišinių, naminių pagardų ir marinuotų daržovių ir suprasite, ką turiu omenyje. Ir nors parduotuvėse pirkti chipotles yra patogu, naminiai čipotai adobo padaže turi keletą didžiulių pranašumų:
- Be nereikalingų ingredientų: Visa tai pagaminta nuo nulio, be konservantų, skonio stipriklių ir dirbtinių ingredientų.
- Tinkinimas: Šilumos, saldumo ir prieskonių lygius reguliuokite pagal savo skonį.
- Skonis: Jie šviežesni, gyvybingesni ir daug kvapnesni!
- Pasitenkinimas: Kurti savo nuo nulio yra kažkas neįtikėtinai naudingo.
Trumpai tariant, niekas neprilygsta naminiams gaminiams ir aš jums žingsnis po žingsnio parodysiu, kaip pasigaminti čipotus adobo padaže!
Ingredientai, kurių jums prireiks
Norint pagaminti šiuos „pasidaryk pats“ traškučius adobo padaže, reikia dviejų dalykų: 1) „Chipotle Peppers“ ir 2) „Adobo“ padažo. Sukūriau išsamias pamokas, kaip padaryti kiekvieną iš jų (žr. toliau). Atkreipkite dėmesį, kad abu šiuos dalykus galima padaryti atskirai iš anksto. O kai derinate du kartu – rūkytus čipoto pipirus su saldžiu ir aštriu adobo padažu – gausite stebuklingą pagardą, pakylėjantį nuo taco iki marinatų.
Chipotle pipirai yra jalapeño pipirai, kuriems leidžiama visiškai sunokti iki raudonos spalvos, tada rūkyti ir džiovinti. Jie žinomi dėl savo dūminio, šiek tiek saldaus ir intensyvaus skonio profilio.
Paimk receptą: Kaip pasigaminti Chipotle pipirų
Adobo padažas – tai tradicinis meksikietiškas padažas, gaminamas iš trintų čili, pomidorų, svogūnų, česnako, acto ir įvairių prieskonių. Jis tirštos tekstūros ir neįtikėtinai sodraus bei tvirto skonio. Tai yra padažas, į kurį panardinami rūkyti čipotle pipirai, kad būtų galima gaminti Chipotle Peppers in Adobo Sauce.
Paimk mano receptą: Adobo padažas
Sandėliavimas
Šie naminiai čipoti pipirai adobo padaže laikysis šaldytuve sterilizuotame hermetiškame stikliniame inde mažiausiai kelias savaites (periodiškai tikrinkite, ar nėra pelėsio ar nemalonaus kvapo). Ilgesniam laikymui juos taip pat galima užšaldyti iki 6 mėnesių. Patogus būdas tai padaryti yra ledo kubelių formelėse: į kiekvieną kubelių gabalėlį su adobo padažu įdėkite po vieną čipo pipirą, užšaldykite, kol sutirštės, ir perkelkite į šaldiklio užtrauktuku užsegamą maišelį. Tada galite paprasčiausiai išimti tiek chipotles, kiek jums reikia, kad ir ką gamintumėte.
Dažnas klausimas yra, ar galite čipoti pipirus adobo padaže vandens vonioje arba slėginėje skardinėje? Teoriškai juos galima konservuoti slėginėje talpykloje, tačiau šis receptas šiuo tikslu nebuvo išbandytas. Ilgesniam laikymui rekomenduoju juos užšaldyti.
Kaip naudoti Chipotle pipirus Adobo padaže
Ir štai kur magija prasideda ir niekada nesibaigia! Šie dūminiai chipotles yra skonio stiprybės ir gali būti naudojami įvairiais skaniais būdais. Štai tik kelios idėjos:
- Pagardinkite sriubas, troškinius ir padažus: Įdėkite maltą čili ir šaukštą padažo, kad praturtintumėte sriubų, troškinių, čili ar padažų skonį. Naudokite juos mano Pozolė Rojo, Kreminė vištienos tortilijų sriubair Instant Pot Chili.
- Marinatų skonio stiprinimas: Įmaišykite jį į jautienos, kiaulienos, vištienos, jūros gėrybių ar tofu marinatus, kad suteiktumėte jiems dūmų kvapą.
- Tacos ir Burritos: Šaukštu sudėkite į taco, burrito ar kesadilijas, kad gautumėte dūminį, aštrų staigmeną. Pridėkite juos prie mūsų Birria Tacos, Tinga Poblana Tacos, Meksikietiški mėsos kukuliai, Albondigo sriuba,
- Pagardinkite kiaušinius: Įdėkite šiek tiek į kiaušinienę ir omletą, kad gautumėte skanų smūgį.
- Dipai, užtepėlės ir salsa: Sumaišykite su grietine ar jogurtu, kad gautumėte aštrų padažą arba užtepkite arba įmaišykite salsą, kad padidintumėte skonį. Pridėkite šiek tiek prie mūsų Queso Fundido ir Restoranas Style Salsa skoniui sustiprinti.
- Kečupas ir barbekiu padažas: Įpilkite šaukštą ar du, kad gautumėte dūminį skonį, ir paspartinkite. Išbandykite mano BBQ padažo receptas ir Vyšnių barbekiu padažas.
Naminis „Chipotle“ paprikos „Adobo“ padaže receptas
Pradėkime!
Pastaba: Kaip minėta pirmiau, rūkytus chipotle pipirus ir adobo padažą galima pasigaminti iš anksto, o tada derinti, kai tik būsite pasiruošę.
Pirmiausia reikia atgaminti rūkytus chipotle pipirus. Norėdami tai padaryti, sudėkite chipotles į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, kol jie apsems. Leiskite jiems sėdėti, kol atvės. Tada labai gerai jas nusausinkite, kad pasišalintų kuo daugiau vandens.
Dideliame puode įkaitinkite adobo padažą, suberkite nusausintas atgamintas rūkytas čipo pipiras, mišinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių.
Supilkite karštą mišinį į sterilizuotus stiklainius, uždarykite dangčius ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Stiklainius perkelkite į šaldytuvą ir prieš naudojimą palikite kelias dienas pailsėti, kad traškučiai turėtų laiko susigerti padažui ir susimaišytų visi skoniai.
Šie „pasidaryk pats“ chipotle pipirai adobo padaže išsilaikys šaldytuve kelias savaites. Tiesiog periodiškai patikrinkite, ar nėra pelėsių ar kvapų. Arba juos galima užšaldyti (žr. mano patarimus „Saugojimas“ aukščiau).
Mėgaukitės!
Chipotle pipirai Adobo padaže
Šie dūminiai, aštrūs ir stipraus skonio rūkyti čipotai adobo padaže pakels jūsų gaminimą į naujas aukštumas ir sukurs absoliučią magiją jūsų meksikietiškiems patiekalams ir ne tik!
Rūkytus chipotle pipirus ir adobo padažą galima pasigaminti iš anksto, o tada derinti, kai tik būsite pasiruošę.
Patiekimas: 1chipotle in adoboKalorijos: 31kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 0.6gRiebalai: 2gSotieji riebalai: 0.3gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 74mgKalis: 83mgPluoštas: 2gCukrus: 4gVitaminas A: 786TVVitaminas C: 19mgKalcis: 10mgGeležis: 1mg