Citrinų ir česnakų krevečių Scampi receptas – drąsus gurmanas
Kaip „Amazon“ partneris uždirbu iš atitinkamų pirkinių. Žr. mano atskleidimo politiką.
Vakarienė nėra greitesnė, paprastesnė ar skanesnė už šį citrininių česnakų krevečių Scampi receptą! Itin greita, labai skanu, o vakarienės svečiai manys, kad esate gurmaniška roko žvaigždė! Tai pakankamai greita, kad būtų galima kasdieninei šeimos vakarienei savaitgalį, ir pakankamai elegantiška, kad patiektumėte vakarienės metu.
Norėdami gauti daugiau greitų ir lengvų krevečių makaronų skanumo, būtinai peržiūrėkite mano Krevečių Pesto makaronai!
Skandalingai skanu ir apgaulingai paprasta. Tai krevetės Scampi!
Ilgą laiką mano vyro mėgstamiausias variantas, kai susitikinėjome, aš jam tai sugalvojau ir jis pasakė, kad tai geriau nei jo mėgstamiausia restorano versija. Tai puikus patiekalas, skirtas pramogoms; tai labai greita, skonis įspūdingas, o jūsų svečiai manys, kad esate visiškas gurmanas.
Kaip pasigaminti krevečių scampi
Sudedamosios dalys yra paprastos, todėl svarbu naudoti kokybiškus ingredientus. Naudokite geras krevetes, gerą vyną (ne „Vynas gaminimui“), geras sviestas ir šviežiai spaustos citrinos sultys (venkite buteliuose išpilstytų dalykų). O kad ant viršaus būtų užbarstytas parmezano, įsigykite nedidelį gabalėlį tikrai gerų dalykų iš specialaus sūrio skyriaus. Jums reikia tik mažo gabalėlio, todėl jis bus nebrangus, tačiau šviežiai tarkuoto parmezano kokybė turės didelę įtaką patiekalo rezultatui.
Ką patiekti su krevetėmis Scampi
Krevetės scampi yra įspūdingi, todėl venkite konkurencijos, būdami paprasti ir skoniu, ir išvaizda. Krevetės su makaronais turi ir baltymų, ir angliavandenių, todėl nereikia jokių papildomų daug angliavandenių turinčių garnyrų, nebent norėtumėte dėti duonos. Štai tik kelios pusės idėjos:
- Traški duona
- Česnakinė duona
- Lapinės žalios salotos
- Caprese salotos
- Keptos arba garuose troškintos daržovės
Šis krevečių scampi receptas yra taip greitai paruošiamas, kad puikiai tinka įtemptam savaitės vakarui. Tuo pačiu metu jis yra elegantiškas ir madingas dėl savo paprastumo ir pateikimo, taip pat tinka prabangiai vakarienei su svečiais.
Mėgaukitės šiuo paprastu ir tiesiog skaniu klasikiniu patiekalu!
Citrinų česnakų krevetės Scampi
Itin greitas ir įspūdingai kvapnus, šis krevečių scampi „pakerės“ jūsų vakarienės svečius!
Ingridientai
- 16 uncijų linguine virti al dente lengvai pasūdytame vandenyje
- 1 1/2 svarų didelės 16-20 krevetės išlukštentas ir nuluptas (nebūtina: palikite uodegą, kad atrodytumėte įdomesnė))
- 4 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai alyvuogių aliejus
- 4 gvazdikėliai česnako malta
- 1/2 šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių pridėkite daugiau, jei mėgstate karštą!
- 1/2 puodelis baltas vynas
- 3 šaukštai šviežiai spaustų citrinų sulčių
- 1 šaukštelis šviežios citrinos žievelės
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį
- 1/3 puodelis smulkiai pjaustytų petražolių
- Parmezano sūris apibarstymui
- papildomai smulkintų petražolių papuošimui
Instrukcijos
-
Įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai įkaista, supilkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Kai sviestas ištirps ir nebeputos, padidinkite ugnį iki didelės ir sudėkite krevetes. Virkite vieną minutę, tada apverskite krevetes, suberkite česnako ir raudonųjų pipirų dribsnius ir kepkite dar minutę. Būkite atsargūs ir neperkepkite, nes krevetės bus kietos. Krevetes atidėkite į šiltą lėkštę.Tada įpilkite baltojo vyno, citrinos sulčių ir citrinos žievelės. Įberkite juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Palikite didelę ugnį ir leiskite vyno padažui virti 2–3 minutes.Sumažinkite šilumą iki vidutinės. Sudėkite krevetes ir petražoles ir išmaišykite, kad pasidengtų padažu.Nedelsdami patiekite ant makaronų, apibarstytų šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir trupučiu kapotų petražolių. Mėgautis!
Mityba
Kalorijos: 529kcal | Angliavandeniai: 58g | Baltymas: 33g | Riebalai: 16g | Sotieji riebalai: 6g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 7g | Cholesterolis: 203mg | Natris: 206mg | Kalis: 522mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 564TV | Vitamino C: 8mg | Kalcis: 102mg | Geležis: 2mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2013 m. sausio 20 d