Kaip pasigaminti Chipotle pipirų
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Rūkyti chipotles yra meksikietiškos virtuvės skonio galia. Ir nėra jokio palyginimo tarp parduotuvėje pirkto ir tvirto bei ryškaus naminio skonio! Ir puiki žinia yra ta, kad juos TAIP paprasta pagaminti. Viskas, ko jums reikia, yra prinokę jalapeño pipirai, rūkykla ir šiek tiek medžio drožlių. Džiovintus chipotles galima laikyti užsegamame maišelyje arba ilgalaikiam saugojimui – sandariai uždarytas vakuume arba užšaldytas. Juos taip pat galima sumalti į miltelius maistui pagardinti. Aš jums parodysiu žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti chipotle pipirų!
Naudokite savo naminius chipotle pipirus, kad suteiktumėte skonį mėgstamiems meksikietiškiems patiekalams, pvz., Enchiladas, Pozolė Rojo, Albondigo sriuba, Queso Fundidoir pasigaminti patiems Enchilada padažas!
Vasara reiškia, kad mano sodas įsibėgėja. Sakyčiau „sodai“, nes tai tik mažiausias iš trijų masyvių sodo sklypų mūsų valdoje. Taip, čia užkietėjęs sodininkas. Net Virdžinijos vasarų karštyje ir drėgme. O kalbant apie šilumą, nuo tada, kai prieš trejus metus iš Ramiojo vandenyno šiaurės vakarų persikėliau į Virdžiniją, šilumą vertinu kaip sidabrinį pamušalą, nes turiu daug ilgesnį auginimo sezoną ir galiu užsiauginti dalykų, kurių anksčiau negalėjau, pavyzdžiui, melionus, okra, saldžiosios bulvės ir… pipirai! Aš auginu daug įvairių rūšių paprikų ir šiandien parodysiu, kaip pasigaminti vieną iš mano mėgstamiausių meksikietiško maisto ingredientų: rūkytus čipoti pipirus!
Kas yra Chipotle pipirai?
Chipotle pipiras yra prinokęs jalapeño, kuris rūkomas ant pekano medienos ir džiovinamas. Kai jalapeños visiškai sunoksta ant augalo, jie tampa visiškai raudoni ir naudojami rūkomiems chipotle pipirams gaminti. Chipotles naudojami Meksikos virtuvėje, kad suteiktų skonį, intensyvumą ir šiek tiek šilumos. Juos galima sumalti arba susmulkinti ir dėti į padažus bei troškinius. Jie taip pat dažnai siejami su chipotles en adobo padažu, kuris yra adobo padaže marinuotos chipotle paprikos, kurios yra tradicinis tyrinis meksikietiškas padažas, pagamintas iš čili, pomidorų, svogūnų, česnako, acto ir įvairių prieskonių.
Žemiau kairėje yra žalios jalapenos iš mano sodo, kurias naudoju virimui ir gaminimui marinuotų jalapenų. Žemiau dešinėje yra jalapenos, kurias palikau ant savo pipirų augalų, kad jie visiškai subręstų iki sodrios raudonos spalvos. Tai yra tai, ką naudojame gamindami rūkytus chipotles.
Kur rasti raudonųjų jalapeno pipirų?
Jei neauginate savo jalapeno, parduotuvėje labai sunku rasti prinokusių raudonųjų. Jei neturite prieigos, žaliąsias jalapeno pipiras galite sudėti vienu sluoksniu šalia saulėto lango šiltoje patalpoje, retkarčiais apversdami ir palaukti kelias dienas, kol parausta.
Kaip naudoti Chipotle pipirus
Džiovintus chipotle pipirus galima laikyti nesmulkintus, tada susmulkinti ir dėti tiesiai į padažus bei troškinius ir leisti troškintis, kad gautumėte pasakišką skonį. Juos taip pat galima sumalti į miltelius, kad pasigamintumėte naminius čili pipirų miltelius, kuriuos dėsite į patiekalus, ir pasigaminti įtrynimų bei prieskonių mišinių, kad gautumėte puikų skonį, pavyzdžiui, naminius. Čili milteliai, Taco prieskoniai, Monrealio kepsnių prieskoniaiir Mėsainių prieskoniai.
Chipotles taip pat paprastai marinuojami adobo padaže ir parduodami konservuoti. Būsimame įraše parodysiu, kaip pasigaminti chipotles en adobo, tad sekite naujienas!
Kaip pasigaminti Chipotle pipirų
Pradėkime!
Įkaitinkite savo rūkyklą iki 160–180 F / 71–82 C. Galite nueiti šiek tiek žemiau, bet nekelti aukščiau. Aš naudoju savo Masterbuilt skaitmeninis elektrinis rūkytuvas kuri puikiai laikosi daugiau nei 8 metus.
Išmeskite medžio drožles. Pekano medžio drožlės yra tradicinis chipotles rūkymo pasirinkimas. Jei nerandate pekano, taip pat galite naudoti vaisinę medieną, pavyzdžiui, obuolį ar vyšnią. Paplitusi klaidinga nuomonė, kad medžio drožles pirmiausia reikia pamirkyti. Jie to nedaro, nes prieš pradėdami rūkyti, visa ta drėgmė turi iš jų išgaruoti. Taigi tiesiog įdėkite juos į savo rūkyklą tokius, kokie jie yra.
Dirbant su aitriaisiais pipirais, labai rekomenduojama mūvėti pirštines. Kol jūsų rūkalius šildo, paimkite aštrų peilį ir išilgai supjaustykite vieną kiekvienos paprikos pusę. Tai daroma tam, kad dūmai visiškai prasiskverbtų į čili ir, jei su savo čili gaminate chipotles en adobo, plyšelis padės padažui patekti į vidų. Jei norite, galite nuimti stiebus, tačiau konservuotame adobo padaže jie paprastai būna nepažeisti, o mažas „rankenėles“ lengva sugriebti.
Padėkite jalapenos ant rūkyklų lentynų ir pridėkite medžio drožlių. Rūkykite juos maždaug 6–8 valandas, priklausomai nuo aplinkos temperatūros. Jei mėgstate juos itin rūkančius, per valandą ar dvi galite įdėti dar saują traškučių.
Chipotles gaminamos, kai jos yra odinės, bet nėra drėgnos ir minkštos. Bandant juos sulenkti, turėtų būti tam tikras pasipriešinimas, bet jie neturėtų būti tokie išdžiūvę, kad sutrūktų į dvi dalis.
Norint laikyti rūkytus čipoti pipirus be pelėsio, jie turi būti pakankamai išdžiovinti. Jei jiems reikia džiūti ilgiau, tai galite padaryti sumažindami rūkyklos šilumą iki 125–140 laipsnių F ir toliau juos džiovindami, perkeldami į maisto dehidratatorių, kurio temperatūra nustatyta tokia pati, arba padėdami ant grotelių ant grotelių. kepimo skarda jūsų orkaitėje įjungta į žemiausią temperatūrą (jei ji nenukrenta žemiau 170, atidarykite dureles).
Prieš perkeldami į sandarų indą arba užtrauktuku užsegamą maišelį, leiskite savo naminiams traškučiams visiškai atvėsti. Taip pat galite juos susmulkinti iki miltelių ir tada laikyti miltelius sandariame indelyje.
Mėgautis!
Kaip pasigaminti Chipotle pipirų
Rūkytus chipotles labai lengva pasigaminti, jie suteikia neįtikėtino skonio ir sodrumo jūsų meksikietiškiems patiekalams!
- šviežios prinokusios raudonos jalapenos (žr. pastabą), išskalbtas; rinkitės kietas be dėmių paprikas, kuo vienodesnio dydžio
-
Įkaitinkite rūkyklą iki 160–180 F / 71–82 C. Galite nusileisti šiek tiek žemiau, bet nelipti aukščiau. Dirbant su aitriaisiais pipirais, labai rekomenduojama mūvėti pirštines. Paimkite aštrų peilį ir išilgai supjaustykite vieną kiekvienos paprikos pusę. Tai daroma tam, kad dūmai visiškai prasiskverbtų į čili ir, jei su savo čili gaminate chipotles en adobo, plyšelis padės padažui patekti į vidų. Stiebų pašalinimas yra neprivalomas. Konservuotame adobo padaže jie paprastai būna nepažeisti. Jalapeno pipirus sudėkite ant rūkyklų stovų ir suberkite medžio drožles (jų nereikia mirkyti). Rūkykite juos maždaug 6–8 valandas, priklausomai nuo aplinkos temperatūros. Jei mėgstate juos itin rūkančius, per valandą ar dvi galite įdėti dar saują traškučių.Chipotles gaminamos, kai jos yra odinės, bet nėra drėgnos ir minkštos. Bandant juos sulenkti, turėtų būti tam tikras pasipriešinimas, bet jie neturėtų būti tokie išdžiūvę, kad sutrūktų į dvi dalis.
-
Norint laikyti rūkytus čipoti pipirus be pelėsio, jie turi būti pakankamai išdžiovinti. Jei jiems reikia džiūti ilgiau, tai galite padaryti sumažindami rūkyklos šilumą iki 125–140 laipsnių F ir toliau juos džiovindami, perkeldami į maisto dehidratatorių, kurio temperatūra nustatyta tokia pati, arba padėdami ant grotelių ant grotelių. kepimo skarda jūsų orkaitėje įjungta į žemiausią temperatūrą (jei ji nenukrenta žemiau 170, atidarykite dureles). Prieš perkeldami į sandarų indą arba užtrauktuku užsegamą maišelį, leiskite savo naminiams traškučiams visiškai atvėsti. Taip pat galite juos susmulkinti iki miltelių ir tada laikyti miltelius sandariame indelyje.
Jei neturite prinokusių raudonųjų jalapenų, žaliąsias jalapeno pipiras galite sudėti vienu sluoksniu šalia saulėto lango šiltoje patalpoje, retkarčiais apversdami ir palaukdami kelias dienas, kol parausta.