Indonesische pastei (pastelinė) | PisangSusu.com

Indonesische pastei (pastelinė) | PisangSusu.com


Tai tipiškas indonezietiškas pyragas ir dar vienas Beb Vuyk receptas, kuriame, pažvelgus į ingredientus, galite pagalvoti: tai nieko tokio. Tačiau tiesa yra priešinga ir taip dažnai būna su Het Groot Indonesisch kookboek.

Manau, kad kažkas nutiko su šiuo receptu knygoje, nes, pavyzdžiui, joje nenurodyta, kad leidžiama šiek tiek druskos. Taigi į faršo mišinį įdedu 1 daržovių sultinio kubelį. Tai suteikia tiksliai reikiamą skonį. Šio recepto pakanka 2 žmonės ir pasiruošę 45 minutes.


Indoneziečių pyragas I (pastelinė) Nr. 459 iš Beb Vuyk's Groot Indonesië Kookboek, 369 psl.

  • bulvių košė iš 1/2 kg bulvių
  • 1/4 kg žalios faršo arba likusios keptos maltos mėsos
  • 100 gramų virtų morkų
  • maža skardinė žirnių
  • 25 gramai lakso
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 1 žalias kiaušinis
  • 1 didelis poras
  • 2 šaukštai kapotų salierų
  • džiūvėsėliai
  • sviesto

  1. Mirkykite laksą drungname vandenyje.
  2. Porą supjaustykite ir pakepinkite 2–3 šaukštuose sviesto arba likusio padažo riebaluose.
  3. Kartu pakepinkite maltą mėsą. Jei naudojamas likęs keptas faršas, rutuliukus pirmiausia reikia sutrinti šakute.
  4. Įpilkite morkų ir žirnių, 1–2 dl žirnių skysčio arba padažo likučius.
  5. Sudėkite išspaustą laksą ir leiskite mišiniui kurį laiką švelniai pavirti.
  6. Sumaišykite salierą ir viską sudėkite į sviestu išteptą orkaitės indą. Supjaustykite kietai virtus kiaušinius ir uždėkite ant viršaus.
  7. Bulvių košę gaminkite įprastu būdu, bet naudokite dar šiek tiek pipirų ir įmaišykite išplaktą kiaušinį.
  8. Kiaušinio riekelių sluoksnį padenkite bulvių košės sluoksniu, pabarstykite džiūvėsėliais ir visą paviršių ištepkite sviesto gumuliukais.
  9. Indą pašaukite į 250 laipsnių C orkaitę (dujų žyma 5-6) +/- 1/2 val.
  10. Tegul ant jo pasidaro ruda plutelė.

Žinoma, kadaise šis receptas atsirado, nes žmonės turėjo likučių. Beb taip pat užsimena, kad galite naudoti virtą faršą. Tačiau kelios bulvės ir keletas virtų morkų gali būti likučiai. Konservuotų žirnelių ar morkų nenaudoju. Aš naudoju žieminę morką ir šaldytus žirnelius. Aš taip pat naudoju šiek tiek daugiau ingredientų nei recepte, nes mūsų yra 3. Pirmiausia makaronai (laksa) turi būti išmirkyti. Užpilu karštu vandeniu ir palieku kurį laiką pastovėti.

Tada pakepinu morkas ir tada greitai sudedu faršą. Sudedu daržovių sultinio kubelį. Tada sudedu porą, žirnelius ir nusausintą laksą.

Leidžiu viskam virti kelias minutes su 100 dl vandens.

Tada viskas gali eiti į riebalais išteptą orkaitės formą. Viską dailiai paspaudžiu, kad pasidarytų gražus tvirtas sluoksnis.

Tuo tarpu išverdu bulves ir išverdu košę su trupučiu sviesto, daug pipirų, trupučio druskos. Pagal Bebo receptą taip pat reikia įdėti žalią kiaušinį. Pirmiausia faršo mišinį aptepiau kietai virto kiaušinio sluoksniu.

Ir tada bulvių košė.

Dabar galima įdėti džiūvėsėlių su keliais gabalėliais sviesto.

Orkaitės patiekalas gali eiti į orkaitę. Aš tai darau karštu oru, todėl šiek tiek žemesnėje temperatūroje: 200 laipsnių ir trumpiau (25 minutės).



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -