Kiniškas žaliųjų pipirų padažas – mano kinų namų virtuvė
Iš daugelio ingredientų po virimo galima pagaminti padažus. Dažniausiai padažams gaminti naudojami vaisiai ir daržovės. Kinų virtuvėje yra paprastas ir greitas padažas: kinų žaliųjų pipirų padažas. Kaip pagrindinį maisto gaminimo ingredientą naudoju šviežius žaliuosius pipirus (shishito arba Anaheim). Imbieras ir česnakai suteikia skonio. Jei norite, kad šis padažas būtų aštresnis, galite naudoti aštresnius žaliuosius pipirus arba įdėti šiek tiek xiaomila čili pipirų. Paruoštą žaliųjų pipirų padažą galima naudoti kaip makaronų ar ryžių padažą.
Žaliųjų pipirų padažo gaminimo patarimai
Gamindama kinišką žaliųjų pipirų padažą, pirmiausiai papriką lengvai paskrudinau, nenaudodama aliejaus. Tai įprasta technika, taip pat naudojama meksikietiškoje salsoje. Taip žaliųjų paprikų paviršius atrodys apdegęs, tačiau sušvelnina tekstūrą ir skatina paprikų aromatą bei skonį. Aliejus naudojamas gaminant tikrąjį padažą, iškepus paprikas.
Žaliųjų pipirų padažas
Kinų virtuvėje yra paprastas ir greitas padažas, žaliųjų pipirų padažas. Kaip pagrindinį maisto gaminimo ingredientą naudoju šviežias žaliąsias paprikas (Shishito arba Anaheim pipirus). Dėl skonio dedu imbierą ir česnaką. Jei norite, kad šis padažas būtų aštresnis, galite naudoti aštresnę žaliųjų paprikų įvairovę arba įdėti šiek tiek xiaomila čili pipirų. Gamindama žaliųjų pipirų padažą, aš pirmiausia lengvai paskrudinu žaliąsias paprikas, nenaudodama aliejaus. Taip žaliųjų paprikų paviršius atrodys apdegęs, tačiau sušvelnina tekstūrą ir skatina paprikų aromatą bei skonį. Aliejus naudojamas gaminant tikrąjį padažą, iškepus paprikas. Paruoštą žaliųjų pipirų padažą galima naudoti kaip makaronų ar ryžių padažą.
-
Paruoškite ingredientus ir nuvalykite.
-
Sausai nuvalykite žaliosios paprikos paviršių. Išimkite galvą ir viduje esančias sėklas. Įkaitinkite sausą wok keptuvę ant vidutinės-mažos ugnies. Aliejaus nereikia. Į wok keptuvę suberkite žaliuosius pipirus. Naudokite vidutinę ir žemą ugnį ir mentele švelniai paspauskite žaliąją papriką, kad žalieji pipirai geriau liestųsi su karštu wok keptuvės paviršiumi.
280 g žaliųjų pipirų
-
Kai viena žaliosios paprikos pusė suminkštės, apverskite ir toliau kepkite iš kitos pusės. Kai pamatysite šį efektą, išimkite jį ir atidėkite į šalį.
-
Susmulkinkite keptas žaliąsias paprikas. Susmulkinkite imbierą ir česnaką.
-
Švarioje keptuvėje ant vidutinės-lėtos ugnies įkaitinkite aliejų ir suberkite imbierą bei česnaką, maišykite, kol pasidarys kvapnus.
6 g imbiero, 2 skiltelės česnako, 50 ml kepimo aliejaus
-
Kai pajuntate česnako ir imbiero aromatą, suberkite žaliąsias paprikas. Maišykite toliau.
280 g žaliųjų pipirų
-
Kai žalieji pipirai taps tamsesni, supilkite šviesų sojų padažą ir tolygiai pakepinkite.
10 ml šviesaus sojų padažo
-
Perkelkite į dubenį ir patiekite.
Kalorijos: 171kcalAngliavandeniai: 7gBaltymai: 1gRiebalai: 16gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 10gTrans riebalai: 0.1gNatris: 494mgKalis: 23mgPluoštas: 3gCukrus: 3gVitaminas A: 0.2TVVitaminas C: 12mgKalcis: 5mgGeležis: 0.1mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.