Veganiškas kreminis saulėgrąžų ramenas – Vietų pasaulio virtuvė

Pieniškai turtingas tonkotsu ramen yra japoniška makaronų sriuba, kurią daugelis žmonių alpsta. Esu ragavęs daug dubenėlių, bet riebus kiaulienos sultinys ir užpilai gali sunaikinti žarnyną. Niekada negalvojau sukurti augalinės kilmės variantą, bet Joe Yonan savo knygoje tokį variantą turi. Veganiško maisto gaminimo meno įvaldymas.
Jo receptą įkvėpė kreminė veganiška ramen makaronų sriuba, kurią paruošė Vašingtono šefas Jonah Kim. Virėjo versijoje buvo naudojamas iš Japonijos importuotas sojų pienas „Banrai“. Kai kuriose Japonijos bakalėjos parduotuvėse parduodamas itin kreminis sojų pienas su nedideliu vokeliu koagulianto, kad namų virėjai galėtų išplakti tofu partiją. Tai šalis, kuri rimtai žiūri į puikų tofu!
Norėdamas, kad makaronų sriuba būtų ne toks sodrus (skaitykite: tinkamas gaminti namuose), Džo pabarstė saulėgrąžų sėklomis ir galiausiai pagamino saulėgrąžų pieną, kad rameno sultinys suteiktų panašų riešutų sodrumą. Norėdamas dar labiau atkreipti dėmesį į saulėgrąžų sėklas – nepastebėtą ingredientą, jis savo dubenį papildo saulėgrąžų daigais. Tai puikus, protingas augalų panaudojimas.
Peršokti į:
Kodėl receptas veikia
Tonkotsu sultinyje kiaulienos kaulai troškinami, kad išsiskirtų umami ir riebumas taip, kad viskas sustingtų skystyje. Nepermatomas rezultatas gerai dvelkia lūpomis.
Pagal šį receptą iš saulėgrąžų sėklų išgaunate baltymus ir riebalus, kad gautumėte sodrų pienišką skystį. Skirtingai nuo kiaulienos sultinio, šiame recepte mažai gaminama. Didžioji kepimo dalis yra mirkymas (pasyvus virimas), kad sėklos būtų drėkinamos. Sėklos gerai drėkinamos, sumalamos ir išspaudžiamos, gautas skystis iš esmės yra augalo baltymai ir riebalai, suspenduoti vandenyje. Įpilkite to į sultinį ir gausite tonkotsu efektą. Bingo!
Pastabos apie sudedamąsias dalis ir įrangą
Įranga: Jums reikės a riešutų pieno maišelis kaip šis saulėgrąžų sėkloms. Labai efektyviai išspaudžia pieną. Jei jo nėra, naudokite 24 colių kvadratinį nebalintą musliną, kuris yra geriau nei marlė.
Sultinys: Idealiu atveju, jei pirktumėte atsargas nuo nulio, bet nėra nieko blogo perkant a šviesus, auksinio atspalvio daržovių sultinys kad imituotų kiaulienos sultinio spalvą ir skonį. Jei to nėra, naudokite Better than Bouillon pagardintą daržovių pagrindą.
Japoniški ingredientai: Dėl ramen makaronai, „Sun ramen“ makaronai Japonijos ir kai kuriose Kinijos bei Korėjos rinkose parduodami švieži arba sušaldyti. Džiovinti ramen makaronai puikiai tiks! Kalbant apie shichimi togarashi, galite būti išgalvoti, bet šis prekės ženklas yra geras!
Papildiniai: Jei norite papildomų baltymų ar tekstūros, įtraukite keptuvėje keptas tofusupjaustykite gabalėlius į valgomąsias lazdeles ir trumpai troškinkite sultinyje prieš supildami į dubenėlius. Šiuo metodu apkepčiau plokštes (griežinėlį) arba blokus (per pusę įstrižainėje).

Tai šiek tiek projekto receptas, tačiau yra daugybė savaitės nakties greito pasitenkinimo receptų Augalinio maisto gaminimo meno įvaldymas. Gaukite knygos kopiją, jei norite gero pasaulinio veganiškos virtuvės vadovo.
Kreminis saulėgrąžų ramenas
Porcijos: 4
Ingredientai
Sultinys
- 1 puodelis (140 g) žalių saulėgrąžų sėklų, pamirkytų vandenyje 8–12 valandų, nusausintų ir nuplautų
- 2 puodeliai (470 ml) vandens
- 6 puodeliai (1,4 l) lengvai sūdyto daržovių sultinio arba sultinio
- 1 šaukštelis smulki jūros druska, plius daugiau pagal poreikį
Garnyrai ir ramen
- 12 uncijų (340 g) šviežių šitake grybų, stiebai kompostuoti (arba išsaugoti atsargoms)
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejus Smulki jūros druska
- 1 svaro (450 g) baby bok choy, išimama šerdimi ir plonais griežinėliais skersai
- 4 šaukštai Shichimi Togarashi
- 1 svaras (450 g) švieži ramen makaronai, tokie kaip Sun Noodle prekės ženklas, padalintas į 4 lygias dalis
- 1 puodelis (35 g) lengvai supakuotų šviežių saulėgrąžų daigų
Instrukcijos
Įkaitinkite ORKAITĘ IKI 400 °F (200 °C).
Paruoškite sultinį: galingame maišytuve sumaišykite išmirkytas saulėgrąžas su vandeniu ir plakite iki vientisos masės, nuo 30 sekundžių iki 1 minutės. Įdėkite riešutų pieno maišelį į dubenį, supilkite saulėgrąžų pieną, uždarykite maišelį ir švariomis rankomis ištraukite kuo daugiau skysčio, pasukite ir išspauskite maišelį virš dubens. (Kompostuokite minkštimą arba išsaugokite jį, kad pridėtumėte prie kokteilių.
Dideliame puode sumaišykite saulėgrąžų pieną, daržovių sultinį ir druską, sumaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos. Nustatykite ant vidutinės ugnies, o kai mišinys labai karštas, bet neburbuliuoja, sumažinkite ugnį iki mažos ir uždenkite, kad išliktų karšta.
Paruoškite garnyrus: ant didelės lakštinės keptuvės išmeskite šitake kepures su 1 šaukštu saulėgrąžų aliejaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 10 minučių. Palikite įjungtą orkaitę. Grybų kepurėles perkelkite ant pjaustymo lentos, supjaustykite storomis griežinėliais ir lengvai pagardinkite druska.
Kol grybai kepa, salotų suktuku nuplaukite ir gerai išdžiovinkite baby bok choy.
Perkelkite bok choy į tą pačią skardą, kurią naudojote grybams ir supilkite likusį 1 šaukštą saulėgrąžų aliejaus. Skrudinkite tik tol, kol žalumynai suvys, apie 3 minutes. Išimkite iš orkaitės, šiek tiek pabarstykite druska ir leiskite bok choy pailsėti ant skardos.
Virkite rameną: vidutinį puodą pasūdyto vandens užvirinkite ant stiprios ugnies.
Į kiekvieną iš keturių gilių dubenėlių supilkite po ½ puodelio (120 ml) karšto sultinio. Į kiekvieno dubenėlio dugną įpilkite 1 valgomąjį šaukštą shichimi togarashi.
Į verdantį vandenį įpilkite vieną porciją (4 uncijos / 115 g) ramen makaronų. Virkite, kol vos suminkštės, 30–90 sekundžių. Naudokite sietelį arba kiaurasamtį, kad ištrauktumėte makaronus iš vandens, laikykite juos virš puodo, kad nuvarvėtų, tada perkelkite į vieną iš dubenėlių. Pakartokite su likusiais makaronais.
Likusį karštą sultinį padalinkite į dubenėlius. (Jei jis atsiskyrė arba šiek tiek sutraukė, nesijaudinkite: tiesiog plakite keletą sekundžių, ir jis vėl susijungs.) Ant kiekvieno dubenėlio užpilkite grybų, skrudintų bok choy ir saulėgrąžų daigų. Patiekite karštą.