Aluje troškinta antis – mano kiniška namų virtuvė
Tai pirmasis oficialus antienos receptas „My Chinese Home Kitchen“. Aluje troškinta antis yra garsus raudonai troškintas receptas, kurį žino dauguma kinų. Kiekvienas regionas ir šeima turi savo gaminimo būdą, bet vienas dalykas yra tas pats, mes visi turime naudoti alų. Panašiai kaip vakarietiško troškinimo būdu, mėsa pirmiausia apkepama, o po to troškinama rūgštiniame arba spiritiniame sultinyje. Kepant raudonai (šiame recepte naudojamas 红烧 arba hóngshāo metodas, kitas metodas yra Lu metodas, kurį reikia troškinti labai ilgai) troškinimo metu taip pat naudojamas šiek tiek cukraus ir tamsaus sojos padažo, kad mėsa būtų raudona ir sodri, pikantiško skonio. Panašiai kaip mūsų Red-Braised Porkbelly recepte, aš taip pat naudoju žvaigždinį anyžių ir lauro lapus. Tačiau šis patiekalas taip pat turi aštrų Sičuano skonį iš čili pipirų ir doubanjiang (raudonųjų pupelių pastos).
Patarimai, kaip pasiekti geriausių rezultatų ruošiant aluje troškintą antį
Iš paukštienos antis turi unikalų skonį, nes antis yra visaėdė. Taigi, pačios mėsos skonis stipresnis nei vištienos. Tai taip pat suteikia nemalonaus kvapo neapdorotai anties mėsai. Žodis tai kinų kalboje verčiamas į anglų kalbą kaip „žuvies kvapas“, tačiau tai nereiškia, kad antis kvepia žuvimi. Greičiau tai nemalonaus kvapo eufemizmas. Apdorojant antis, paprastai turime naudoti daugiau ingredientų, kad pašalintume žuvies kvapą. Tai yra raktas į patrauklius ančių receptus.
Labiau mėgstu naudoti šviežią antienos mėsą, nes jaučiu, kad šaldymas ir atšildymas padidina antienos žuvies kvapą. Bet jei galite rasti tik šaldytą ančių mėsą, viskas gerai. Nesijaudinkite, mes su tuo susitvarkysime gamindami. Tačiau prieš tai turėsite leisti jam atitirpti per naktį šaldytuve.
Mano pasirinktame aluje yra 8% alkoholio, o tai yra daugiau nei daugelyje vakarietiško alaus rūšių, išskyrus kai kuriuos mažus alaus gaminius. Ilgas virimo laikas aluje pašalina žuvies kvapą antienos mėsai, o tuo pačiu metu antienos mėsa įgauna alaus skonį.
Aluje troškinta antis
-
Paruoškite ingredientus. Galite naudoti bet kurią anties dalį. Atšildykite antį, jei ji užšaldyta. Paruoškite kitus ingredientus, žvaigždanyžius, lauro lapus ir džiovintus čili pipirus, ir nuplaukite vandeniu.
-
Imbierą ir česnaką supjaustykite dideliais gabalėliais. Džiovintą čili supjaustykite ½ ilgio gabalėliais.
-
Anties mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
-
Įkaitinkite wok ant stiprios ugnies. Tada į wok keptuvę įpilkite 15 ml (1 valgomasis šaukštas) aliejaus ir suberkite imbierą, česnaką, žvaigždinį anyžių, lauro lapus ir džiovintus čili pipirus.
20 g imbiero, 5 skiltelės česnako, 10 džiovintų čili pipirų, 2 žvaigždiniai anyžiai, 15 ml aliejaus, 3 lauro lapai
-
Troškinkite aromatines medžiagas, kol pajusite aromatą, tada sudėkite antienos mėsą ir naudokite didelę šilumą, kad greitai apskrustų anties paviršius. Kai mėsos paviršius pakeičia spalvą iš visų pusių, sumažinkite ugnį iki vidutinės arba vidutinės-žemos, priklausomai nuo viryklės. Tikslas yra ne kepti mėsą, o ją paruduoti ir lėtai išleisti riebalus.
500 g antienos mėsos
-
Toliau kepkite antį ant vidutinės ugnies, kad išsiskirtų antienos mėsoje esantys riebalai.
-
Įpilkite dòubàn jiàng (raudonųjų pupelių pastos) ir tamsaus sojos padažo. Gerai išmaišykite, kad antienos mėsa tolygiai pasidengtų ir nuspalvintų.
5 ml Pixian dvigubas katilas, 6 ml tamsaus sojų padažo
-
Supilkite alų ir troškinkite ant vidutinės-mažos ugnies 15-20 minučių.
500 ml alaus
-
Kai sultinys sumažės iki ⅓, pagardinkite 10 ml sojos padažo ir 2 ml cukraus. Išmaišykite, kad tolygiai susimaišytų, ir toliau mažinkite.
10 ml šviesaus sojų padažo, 2 ml cukraus
-
Išimkite antį iš wok ir išmeskite lauro lapus, žvaigždinį anyžių ir kitus ingredientus. Ant serviravimo lėkštės sudėkite antienos gabalėlius, papuoškite laiškiniais svogūnais ir viskas.
- Galite naudoti antį su oda arba be jos. Jei norite, galite naudoti anties krūtinėlę arba bet kurią antienos dalį.
- Mano naudojamas alus turi 8% alkoholio.
- Yra keletas kiniškų čili pipirų veislių. Paprastai mes naudojame mažėjančia karščio tvarka: xiaomila (mažos, aštrios „soros“ paprikos), chaotianjiao (į dangų žiūrinčios paprikos, kurios atrodo kaip kulkų galvutės) arba er jing tiao. Paprastai kuo ilgesni pipirai, tuo žemesnis šilumos lygis.
Kalorijos: 615kcalAngliavandeniai: 10gBaltymai: 16gRiebalai: 53gSotieji riebalai: 17gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 26gTrans riebalai: 0,01gCholesterolis: 95mgNatris: 250mgKalis: 367mgPluoštas: 1gCukrus: 2gVitaminas A: 548TVVitaminas C: 5mgKalcis: 31mgGeležis: 3mg
Kiti raudonai troškinti patiekalai
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.