Jing's Spicy Steamed Taro – mano kiniška namų virtuvė
Taro sudėtyje yra maistinių skaidulų, vitaminų, krakmolo ir kitų ingredientų. Po virimo jis turi minkštą ir lipnią tekstūrą. Taro taip pat galima pagaminti krakmolą. Taro yra labiau paplitęs pietų Kinijoje. Kai buvau vaikas, dažniausiai taro valgydavo plauti nenulupus, įdėti į puodą, įpilti daug vandens ir ilgai virti. Kai jis buvo virtas, mes nuplėšėme taro odelę, o taro išleidžia karštus garus ir įgavo minkštą bei lipnią tekstūrą. Šiandien dalinuosi savo taro receptu: aštriu garuose keptu Jing taro.
Taro, virtas vandenyje, buvo skanus, kai buvau vaikas. Dabar gaminsiu aštrų garuose virtą taro. Naudosiu kai kuriuos ingredientus ir prieskonius, kad taro būtų skanesnis. Man patinka valgyti mažesnį raudonpumpurį tarą, nes jis minkštesnis.
Šiame recepte, skirtingai nei vaikystėje valgyto virto taro, pirmiausia reikia nulupti tarą. Atkreipkite dėmesį, kad taro sudėtyje yra kalcio oksalato, dėl kurio jūsų rankos gali niežėti ir sudirginti, jei esate jam alergiškas. Taigi, lupdami tarą siūlau mūvėti pirštines. Garindami naudokite keraminę lėkštę ar kitą karščiui atsparią plokštę. Be to, kadangi šiame recepte naudojamas „virimo garuose“ metodas, būkite atsargūs. Garų temperatūra yra aukštesnė nei verdančio vandens. Todėl mūvėkite nuo nuplikymo apsaugotas pirštines ir neleiskite garams jūsų nudeginti.
Aštrus garuose virtas taro
-
Paruoškite ingredientus. Nuplaukite juos švariai.
-
Taro nulupkite, nuvalykite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
-
Susmulkinkite česnako skilteles ir čili pipirus. Susmulkinkite žalius svogūnus.
Paruoškite padažą:
-
Į dubenį suberkite česnaką ir čili pipirą, įpilkite 10 ml (2 šaukšteliai) šviesaus sojų padažo, 7 ml (1 ⅓) austrių padažo ir 30 ml (2 šaukštai) vandens ir gerai išmaišykite.
7 ml austrių padažo, 8 skiltelės česnako, 10 ml šviesaus sojų padažo, 30 ml vandens, 3 švieži xiaomila čili pipirai
Virkite Taro:
-
Į puodą įpilkite 50 ml (3 šaukštai + 1 šaukštelis) aliejaus, suberkite tarą ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol taro pagels. Taro nusausinkite, palikite aliejų wok keptuvėje, kad galėtumėte naudoti vėliau.
50 ml aliejaus, 600 g taro
-
Padažą užpilkite ant taro.
-
Į apatinį garintuvo sluoksnį įpilkite atitinkamą kiekį vandens ir padėkite lėkštę su taro ant antrojo sluoksnio. Uždenkite dangteliu. Kai vanduo užvirs, toliau virkite ant vidutinės-mažos ugnies 20 minučių.
-
Paruoštą taro perkelkite į serviravimo lėkštę. Pagardinkite 5 ml (1 šaukšteliu) sojų padažo ir pabarstykite susmulkintu žaliu svogūnu.
5 žali svogūnai (smulkinti), 5 ml šviesaus sojų padažo
-
Įkaitinkite likusį aliejų wok keptuvėje iki 150 °C (302 °F). Supilkite jį ant susmulkinto žalio svogūno, kad paskatintumėte žaliojo svogūno aromatą.
50 ml aliejaus
-
Patiekite.
- Garinimo laiką galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei mėgstate valgyti minkštesnį tarą, galite atitinkamai padidinti gaminimo laiką.
- Būkite atsargūs dėl garų, mūvėkite nenuplikimo pirštines.
- Atliekant lupimo darbus siūlau mūvėti pirštines, nes žaliaviniame taro sudėtyje esantis kalcio oksalatas dirgina odą.
Kalorijos: 315kcalAngliavandeniai: 49gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gTrans riebalai: 0,05gNatris: 277mgKalis: 1135 mmgPluoštas: 8gCukrus: 3gVitaminas A: 585TVVitaminas C: 59mgKalcis: 97mgGeležis: 2mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.