Jing's Spicy Steamed Taro – mano kiniška namų virtuvė

Jing's Spicy Steamed Taro – mano kiniška namų virtuvė


Taro sudėtyje yra maistinių skaidulų, vitaminų, krakmolo ir kitų ingredientų. Po virimo jis turi minkštą ir lipnią tekstūrą. Taro taip pat galima pagaminti krakmolą. Taro yra labiau paplitęs pietų Kinijoje. Kai buvau vaikas, dažniausiai taro valgydavo plauti nenulupus, įdėti į puodą, įpilti daug vandens ir ilgai virti. Kai jis buvo virtas, mes nuplėšėme taro odelę, o taro išleidžia karštus garus ir įgavo minkštą bei lipnią tekstūrą. Šiandien dalinuosi savo taro receptu: aštriu garuose keptu Jing taro.

Jing aštrus garuose virtas taro
Vaizdo kreditas: Chen Jing for My Chinese Home Kitchen, 2024 m.

Taro, virtas vandenyje, buvo skanus, kai buvau vaikas. Dabar gaminsiu aštrų garuose virtą taro. Naudosiu kai kuriuos ingredientus ir prieskonius, kad taro būtų skanesnis. Man patinka valgyti mažesnį raudonpumpurį tarą, nes jis minkštesnis.

Šiame recepte, skirtingai nei vaikystėje valgyto virto taro, pirmiausia reikia nulupti tarą. Atkreipkite dėmesį, kad taro sudėtyje yra kalcio oksalato, dėl kurio jūsų rankos gali niežėti ir sudirginti, jei esate jam alergiškas. Taigi, lupdami tarą siūlau mūvėti pirštines. Garindami naudokite keraminę lėkštę ar kitą karščiui atsparią plokštę. Be to, kadangi šiame recepte naudojamas „virimo garuose“ metodas, būkite atsargūs. Garų temperatūra yra aukštesnė nei verdančio vandens. Todėl mūvėkite nuo nuplikymo apsaugotas pirštines ir neleiskite garams jūsų nudeginti.

Aštrus garuose virtas taro

Aštrus garuose virtas taro

tylus

Kai buvau vaikas, dažniausiai taro valgydavo plauti nenulupus, įdėti į puodą, įpilti daug vandens ir ilgai virti. Galiausiai nuplėškite taro odelę ir taro gamins karštus garus ir bus minkštos bei lipnios tekstūros. Taro, virtas vandenyje, buvo skanus, kai buvau vaikas. Dabar naudosiu kai kuriuos ingredientus ir prieskonius, kad taro būtų skanesnis. Šiame recepte turime nulupti tarą. Atliekant lupimo darbus siūlau mūvėti pirštines, nes neapdorotas taro gali sudirginti odą. Garuose naudokite keraminę ar kitą karščiui atsparią plokštę. Be to, būkite atsargūs su garais. Kad išvengtumėte nudegimų garais, dėvėkite nenuplikimo pirštines arba orkaitės pirštines. Šis receptas ruošiamas dviem etapais. Pirmiausia tarą šiek tiek apkepame wok keptuvėje, tada perkeliame į lėkštę, užpilame padažu ir išgariname.

Paruošimo laikas 5 minučių

Virimo laikas 25 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Kursas Pagrindinis patiekalas, garnyras

Virtuvė Kinų virtuvė namuose

Porcijos 4

Kalorijos 315 kcal

  • Paruoškite ingredientus. Nuplaukite juos švariai.

  • Taro nulupkite, nuvalykite ir supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

  • Susmulkinkite česnako skilteles ir čili pipirus. Susmulkinkite žalius svogūnus.

Paruoškite padažą:

  • Į dubenį suberkite česnaką ir čili pipirą, įpilkite 10 ml (2 šaukšteliai) šviesaus sojų padažo, 7 ml (1 ⅓) austrių padažo ir 30 ml (2 šaukštai) vandens ir gerai išmaišykite.

    7 ml austrių padažo, 8 skiltelės česnako, 10 ml šviesaus sojų padažo, 30 ml vandens, 3 švieži xiaomila čili pipirai

Virkite Taro:

  • Į puodą įpilkite 50 ml (3 šaukštai + 1 šaukštelis) aliejaus, suberkite tarą ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol taro pagels. Taro nusausinkite, palikite aliejų wok keptuvėje, kad galėtumėte naudoti vėliau.

    50 ml aliejaus, 600 g taro

  • Padažą užpilkite ant taro.

  • Į apatinį garintuvo sluoksnį įpilkite atitinkamą kiekį vandens ir padėkite lėkštę su taro ant antrojo sluoksnio. Uždenkite dangteliu. Kai vanduo užvirs, toliau virkite ant vidutinės-mažos ugnies 20 minučių.

  • Paruoštą taro perkelkite į serviravimo lėkštę. Pagardinkite 5 ml (1 šaukšteliu) sojų padažo ir pabarstykite susmulkintu žaliu svogūnu.

    5 žali svogūnai (smulkinti), 5 ml šviesaus sojų padažo

  • Įkaitinkite likusį aliejų wok keptuvėje iki 150 °C (302 °F). Supilkite jį ant susmulkinto žalio svogūno, kad paskatintumėte žaliojo svogūno aromatą.

    50 ml aliejaus

  • Patiekite.

  • Garinimo laiką galite reguliuoti pagal savo skonį. Jei mėgstate valgyti minkštesnį tarą, galite atitinkamai padidinti gaminimo laiką.
  • Būkite atsargūs dėl garų, mūvėkite nenuplikimo pirštines.
  • Atliekant lupimo darbus siūlau mūvėti pirštines, nes žaliaviniame taro sudėtyje esantis kalcio oksalatas dirgina odą.

Kalorijos: 315kcalAngliavandeniai: 49gBaltymai: 4gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gTrans riebalai: 0,05gNatris: 277mgKalis: 1135 mmgPluoštas: 8gCukrus: 3gVitaminas A: 585TVVitaminas C: 59mgKalcis: 97mgGeležis: 2mg

raktinis žodis česnakai, aliejus, skrudinti rapsai (caiziyou), austrių padažas, laiškiniai svogūnai, sojos padažas, lengvas, taro, daržovių receptai, xiao mi la čili pipirai

Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?

Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.

Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.

Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -