Greitas Vietnamo žolelių vadovas


Šviežios žolelės pagyvina vietnamiečių maistą su savo skoniais ir kvepalais. Nusukę jų stiebus ar susmulkintus, neapdoroti lapai sudedami į ryžių popierinius ritinius, įmesti į karštą sriubą, sumaišyti į vėsias salotas, išmaišyti su makaronais ir suvynioti su keptais kąsneliais salotose. Vietnamo žmonės mėgsta didelius šviežių žolelių kiekius, o iš tikrųjų žolelės yra kartu žinomos kaip o tai reiškia „kvapnią daržovę“.

Apsvarstykite žoleles „Pho“ makaronų sriuboje: Visur paplitęs nacionalinis Vietnamo patiekalas priklauso nuo paskutinės minutės žolelių pridėjimo, be kurio skoniai atrodytų išjungti, o vakarienės patirtis jaustųsi neišsami.

„Starny Beef Pho“, „Redolent of Star Anise“ ir „Cinamon“, naudinga ryškioms kapotų kalendros natoms, kad virėjas purškia ant karšto sultinio, prieš dubenį išeinant iš virtuvės. Tada prie stalo yra daugiau žolelių, nes restoranai prideda savo asmeninius prisilietimus su suplėšytais Tailando baziliko lapais, koriandras arba mėta. Tonikai panašios vištienos „Pho“ reikia mažiau žolelių, tačiau monetų kalykla yra „Hardcore“ Šiaurės Vietnamo Pho mėgėjų žolė. Ne tik šviežios žolelės yra neatsiejamos nuo skonių sluoksniavimo vietnamiečių virtuvėje, bet ir pagrindiniai „ar turi savo kelią“ Vietnamo vakarienės filosofiją.

Štai trumpas, greitas daugelio vaistažolių, naudojamų Vietnamo virtuvėje ir prie stalo, vadovas. Šis sąrašas yra sugrupuotas kaip skonio profiliai, todėl jūs turite galimybių. „Mega Vietnamese“ žolelių gruntas turi išsamesnės informacijos apie botaninius pavadinimus, tiekimą ir augančius patarimus.

Eik minimaliai ant žolelių

Jei laikysite tik kalendrą ir įprastą mėtą („Spearmint“), galite gaminti fantastišką vietnamietišką maistą. Patikėk manimi. Jie yra labiausiai paplitusios vaistažolės. Mano šeima jais rėmėsi, kai atvykome į Ameriką 1975 m. Šiandien aš visada turiu kalendrą savo šaldytuve ir mėtų augindami savo sodą.

Peršokti į:

Kalendra ir į kalendra

„Cilantro“ mėgėjai UNITE! Jei jums tai nėra vietnamiečių žolė, pereikite prie kito skyriaus!

  • Kalendra / koriandras yra labiausiai naudojama vaistažolė Vietviryje, todėl visada turite šiek tiek po ranka. Kūdikio švelnūs į frondai panašūs lapai yra skanūs, kaip ir gėlės.
  • Culan / Coriander turi stipresnį, žemiškesnį skonį nei kalendra, tačiau nėra naudojamas taip dažnai. Ieškokite ilgų lapų Vietnamo, Kambodžos ir kai kuriose Kinijos rinkose su didelėmis Vietų klientų bazėmis.
  • Vietnamo cadiandras / Laksa turi stiprų kalendros skonį su jaudinančia karšta apdaila liežuvio gale. Lapai yra ieties formos su tamsiais plunksnomis panašiu žymėjimu. Valgykite lapus, o ne šakelę.

Mėtos ir „Mėtos“

Vietnamo rinkoje parduodami trys monetų kalyklos, todėl reikia žinoti skirtumą.

  • Kalyklos / bazilikas yra plačiai parduodama bendra monetų kalykla („Spearmint“; kai kurios rinkos ją žymi kaip húng lủi.
  • Aštri mėta / aštrus „Hardcore Viet Markets“ išbandykite. Tai. yra švelnesnis nei pipirmėtė, tačiau jis baigiasi įkandimu.
  • Žuvų mėtos / salotos neturi jokio panašumo į mėtą, bet tai vadinamas. Tai pažodžiui yra žuvies salotos vietnamiečiuose. Kastuvo formos lapai taip pat vadinami vyskupo piktžolėmis. Žinokite, kad jis prideda aštrų, aštrų, žuvų kraštą drąsiai skonio maistą, pavyzdžiui, keptą jautieną su citrinžole. Valgykite švelnius, mažesnius lapus, kad gautumėte mažiau žuvies skonį. Aš nesu didžiulis to gerbėjas, bet kai kurie žmonės tai mėgsta.

Bazilikas

Galite pamanyti, kad Tailando bazilikas reikalingas Vietnamo virtuvei, tačiau tai nėra vienintelis žaidimas mieste. Tai vietnamiečių žolė, nevalgoma tiek, kiek kalendra ir mėtos. Bet jis turi savo pagrindinį naudojimą. Jei jo neturite, ieškokite Opalo baziliko. Italijos bazilikas yra blyškus stovėjimas, tačiau jūs galite, jei turite, naudokite. Vietname taip pat naudojami ir kitų bazilikų! Bet vienas išsiskiria.

Tailando bazilikas / bazilikas siūlo anyžių ir cinamono užrašus, kurie gražiai pasilieka „Saigon“ stiliaus Pho; Tai gali būti pažymėta Rau Quế. Jis nėra naudojamas kaip plačiai paplitęs Vietname kaip Tailande, taigi ir vardas. Jis gali būti dedamas į šiaurines Vietnamo žaliąsias papaja ir jautienos trūkčiojančias salotas. Aš jį įdarbinu čia ir ten vietų maistui, bet ne tiek, kiek tailandietiškam maistui.

Tailando bazilikas, Culantro, monetų kalykla Pho

Citrinžolė, Vietnamo shiso ir Vietnamo balzamas

„Zippy“, „Citrusy“, „Minty“, „Basil-ish“ vietnamietiškos žolelės suteikia niuansų daugybei patiekalų, pradedant nuo karių iki salotų ir salotų įvyniojimų. Ieškokite šių kankorėžių Kinijos ir Vietnamo rinkose.

  • Citrinžolė / citrinras yra techniškai vaistažolė, tačiau naudojama kaip aromatinė, citrinžolė yra ikoniškas vietų ingredientas. Čia rodyklės apie citrinžolių pirkimą, paruošimą ir auginimą.
  • Vietnamo balzamas / Marjoramas Atrodo skaniai, bet prideda gražiai ryškiai ryškiai citrinrassy, ​​minty, shiso-ish akcentai. Tai mano mėgstamiausia Vietos žolė, bet pritraukia klaidas mano sode. Aš stengiuosi valgyti lapus greičiau nei klaidos.
  • Vietnamo shiso / Perilla Lapai yra plokšti ir dvikovos, giliai žalios viršuje ir rausvai violetinė apačioje. Kartais vadinamas „Vietnamo perilija“, jis siūlo mėtų, baziliko, Tarragono ir baziliko užuominas.

Kitos mėgstamos vietnamiečių žolelės

Kinijos ir Vietnamo rinkoje greičiausiai pamatysite dvi, tris ar visas keturias žoleles. Ryžių žaliavinė ir laukiniai pipirai turi trumpalaikius sezonus, todėl patraukite juos, kai juos pamatysite.

  • Krapai / krapai Gali būti naudojamas sriubai baigti, pagardinant žuvies pyragus ir viršutinę ciberžolės kvapą žuvį. Tai taip pat randa kelią į jautienos boloniją, vadinamą Giò Bò.
  • Česnako česnakai / česnakai skolina švelnų česnakinį kąsnį patiekalams. Plokščias, peiliukus panašus lapas gali būti suspaustas į ryžių popieriaus ritinius, įpilti į makaronų sriubą arba susmulkinti maišant. Apkirpkite tvirtus dugnus, kad išlaisvintumėte lapus. Naudokite jį Azijos koldūnų užpilduose, „Pad Thai“ ir daugelyje kitų patiekalų, pavyzdžiui, žalią.
  • Ryžių Paddy Herb / ngò om skolina citrusinę, kumščio apdailą sultinio sriuboms (kai kurioms – Pho), bet aš taip pat įtraukiau ją į gvakamolę. Ši subtili žolė dažniausiai parduodama „Little Saigon Markets“.
  • Laukinių pipirų lapai / Guise lapai Kaitinant išleidžiamas nepaprastas aromatas ir kario skoniai. Tai gali būti klaidingai paženklinta „laukinis betelis“. Klaidingai nusipirkite storesnių betelio lapų, kurie parduodami be stiebų. Laukiniai pipirai valgomi virti ir žali. Tai populiariausia programa yra jautienos ir LA lot ritinėliuose.

Naujokai

Vietnamo maisto kultūra ne vietoje sėdi. Žmonės ieškojo naujų skonių, kad į savo patiekalus pridėtų skonio užrašus ir įvairovę. Pavyzdžiui:

  • Sorrelis, rūgščios daržovės yra „Žvaigždžių vaisių“ subgaitas, kurio daugelis žmonių negali pakankamai rauginti Amerikoje. Žmonės mėgaujasi „Sorrel“ rūgštingumu su keptu ir keptu maistu.
  • Salierų pjaustymo, daržovių poreikis Primena itališką plokščio lapo petražoles, tačiau turi salierų skonį. Scenoje tai pasirodė kaip aštrus priedas prie mėgstamiausių, tokių kaip traškios lotoso stiebo salotos.

✅ Norėdami gauti daugiau informacijos apie Vietnamo auginimo ir augančios vaistažolių tiekimą ir



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -